Events & Trainingen

prof dr jaap van den herik digital event

Wil jij in jouw functie veranderingen teweeg brengen of gewoon meer kennis en contacten opdoen? Ieder jaar kun je bij GemeentenNL aan events, trainingen en bijeenkomsten deelnemen. Ook kun je de kennisbank raadplegen met daarin onderzoeken, whitepapers, e-books en video’s. En je bent natuurlijk welkom bij een van de werkgroepen. Als lid kun je er altijd gratis bij zijn en heb je bovendien voorrang op anderen. Wel zo handig, toch?

Jaarprogramma 2020/21

DatumEvents en trainingen
16 april 2020Videotraining: Basis WMO 2015
22 – 26 juni 2020Event: De week van databedrevenheid (online)
22 juli 2020Videotraining: Omgaan met verward gedrag
26 augustus 2020Videotraining: Waardecreatie met data
17 september 2020Training: Het nieuwe Omgevingsrecht 2021: de Omgevingswet
17 september 2020Training: Aanpak woonoverlast
17 september 2020Training: Duurzaam assetmanagement
27 oktober 2020Event: De kracht van kwetsbaarheid (online)
15 april 2021Training: Basistraining WMO 2015
15 april 2021Training: Waardecreatie met data
15 april 2021Training: Omgaan met verward gedrag
datum volgtVideotraining: Samen slim in de jeugdzorg

Wat kan je verwachten van onze events?

Events maken onlosmakelijk deel uit van een volledig jaarprogramma voor gemeenten. Het is een plek om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Elk event heeft daarom in de ochtend een plenair gedeelte waar iedereen aan deelneemt. In de middag volg je in kleinere groepen een aantal interactieve sessies die passen bij jouw kennisbehoefte. Je kiest zelf wat bij je past.

Wat kan je verwachten van onze trainingen?

De trainingen voor gemeenten zijn een eendaagse verdieping op een event. Je gaat met maximaal 12 deelnemers praktisch aan de slag. Tijdens de training leer je de theoretische achtergronden, verschillende aanpakken en voorbeelden van anderen. Je maakt altijd de vertaling naar je eigen praktijk en lost een belangrijk vraagstuk van jouw organisatie op.

Nieuw: videotraining

Tijdens een videotraining kijk en luister je vanachter je eigen computer, telefoon op tablet naar een van onze trainers die de highlights van een onderwerp belicht. Een videotraining duurt ongeveer een halfuur en na afloop ben je in hoofdlijnen op de hoogte. Wil je verdere verdieping? Dan kun je de eendaagse trainingen en events bijwonen.

Wie zijn onze sprekers en trainers?

Onze sprekers en trainers zijn professionals met veel kennis van de onderwerpen en van de ontwikkelingen bij Nederlandse gemeenten. Zij werken zelf bij een gemeente of hebben er lang gewerkt. Ze hebben allen een sterke visie, een flinke dosis kennis en zijn hoogopgeleid. Je kunt bij ze terecht met al je vragen.

Deelnemen met of zonder lidmaatschap

Onze trainingen en events kun je op basis van losse toegang bezoeken. Je betaalt dan eenmalig voor deelname. Kies je voor een lidmaatschap dat bij je past, dan zijn dit de voordelen:

• Continu nieuwe kennis en inzichten op doen. Als lid kun je namelijk onbeperkt deelnemen aan de activiteiten die we met en voor elkaar organiseren.
  • Met een lidmaatschap ben je altijd verzekerd van een plek.

Wil je met collega’s deelnemen aan events en trainingen voor gemeenten? Kies dan voor het gemeente lidmaatschap. Liever zelf toegang tot alles hebben? Kies dan voor een persoonlijk lidmaatschap.

Wil je ook deel uitmaken van GemeentenNL?