Events & Trainingen

Nieuwe kennis, inzichten, inspiratie en contacten

Wil jij in jouw functie veranderingen te weeg brengen, maar lukt dit je niet alleen? Ieder jaar kun je bij GemeentenNL aan 4 events en 12 trainingen deelnemen. Events en trainingen zijn onderdeel van een volledig jaarprogramma waarbij we met elkaar de belangrijkste uitdagingen aangaan. Het delen van kennis staat bij ons centraal. Tijdens onze events en trainingen luister je naar en ontmoet je collega’s van andere gemeenten en publieke uitvoeringsorganisaties. Benieuwd naar het programma en alle voordelen? Lees dan snel verder en maak je keuze!

Wat kan je verwachten van onze events?

Events maken onlosmakelijk deel uit van een volledig jaarprogramma voor gemeenten. Het is een plek om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Elk event heeft daarom in de ochtend een plenair gedeelte waar iedereen aan deelneemt. In de middag volg je in kleinere groepen een aantal interactieve sessies die passen bij jouw kennisbehoefte. Je maakt zelf een keuze!

Wat kan je verwachten van onze trainingen?

De trainingen voor gemeenten zijn een eendaagse verdieping op een event. Je gaat met maximaal 12 deelnemers praktisch aan de slag. Tijdens de training leer je de theoretische achtergronden, verschillende aanpakken en voorbeelden van anderen. Je maakt altijd de vertaling naar je eigen praktijk en lost een belangrijk vraagstuk van jouw organisatie op.

Wie zijn onze sprekers en trainers?

Onze sprekers en trainers zijn professionals met veel kennis van de onderwerpen en van de ontwikkelingen bij Nederlandse gemeenten. Zij werken zelf bij een gemeente of hebben er lang gewerkt. Ze hebben allen een sterke visie, een flinke dosis kennis en zijn hoogopgeleid. Wil je kennis met ze maken? Ze schrijven regelmatig artikelen.

Jaarprogramma

DatumEvents en trainingen
7 februari 2019Training: Aan de slag met de nieuwe Omgevingswet
7 februari 2019Training: Omgaan met verward gedrag
7 februari 2019Training: Waardecreatie met je data
11 april 2019Sociaal domein Event – Samen slim in het Sociaal Domein
23 mei 2019Digital Event – Werken met digitalisering
20 juni 2019Training: Basistraining WMO 2015
20 juni 2019Training: Aanpak woonoverlast
20 juni 2019Training: Privacy in de praktijk
19 september 2019Training: Basistraining WMO 2015
19 september 2019Training: Waardecreatie met je data
19 september 2019Training: Privacy in de praktijk
3 oktober 2019
Maatschappelijk Event – De kracht van de kwetsbare bewoner
21 november 2019Ruimtelijke ordening Event – De klimaatbestendige gemeente
12 december 2019Training: Aan de slag met de nieuwe Omgevingswet
12 december 2019Training: Omgaan met verward gedrag
12 december 2019Training: Aanpak woonoverlast

Deelnemen met of zonder lidmaatschap

Onze trainingen en events kun je op basis van losse toegang bezoeken. Je betaalt dan eenmalig voor deelname. Kies je voor een lidmaatschap dat bij je past, dan zijn dit de voordelen:

• Continue nieuwe kennis en inzichten op doen. Als lid kun je namelijk onbeperkt deelnemen aan de activiteiten die we met en voor elkaar organiseren.
  • Met een lidmaatschap ben je altijd verzekerd van een plek.

Wil je met collega’s deelnemen aan events en trainingen voor gemeenten? Kies dan voor het gemeentepakket. Liever zelf toegang tot alles hebben? Kies dan voor een persoonlijk lidmaatschap.

Wil je ook deel uitmaken van GemeentenNL?