Online training: Omgaan met verward gedrag

Je hoeft de televisie maar aan te zetten of een nieuwswebsite te bezoeken en je leest dit soort berichten: Verwarde man steekt 3 mensen neer, persoon met verward gedrag zwaait met mes, politie uren bezig met opvang voor verwarde persoon, verward persoon gooit huisraad op straat.

“Personen met verward gedrag”; ook jij hebt daar mee te maken. Maar over wie hebben we het als we het hebben over personen met verward gedrag? Het lijkt een hele grote groep te zijn, maar is dat ook daadwerkelijk zo en zijn ze ook gevaarlijk? Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de training een antwoord op krijgt.

Wat je leert

In de online training gaan we in op wie nu die personen met verward gedrag zijn, de feiten achter de cijfers, hoe je de toename kunt verklaren kan worden en wat dit betekent voor professionals in de dagelijkse praktijk. Daarnaast kijken we naar succesvolle initiatieven en ontwikkelingen.

Prijs

Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan deze training deelnemen

Locatie

Volg deze online training live via je computer, laptop of mobiel

Datum

12 september 2024


Programma

TIJD ONDERWERP
09.00 Kennismaking en introductie
09.30Maatschappelijke ontwikkelingen
10.00Herkennen van afwijkend gedrag
10.30Pauze
10.45Beïnvloeden van afwijkend gedrag
11.15Melden en aangifte doen
11.45Weerbaarheid, samenvatting, vragen
12.30Einde training

Trainer

Harold Brouwer is Wijk GGD’er / Specialist ‘mensen met onbegrepen gedrag’ bij team Zorg en Veiligheid van de gemeente Heerenveen. Hij werkt voornamelijk op het snijvlak van Zorg en Veiligheid, veelal met ketenpartners als de politie, GGZ en diverse woningbouwcoöperaties. Van origine is Harold Sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) met ruim 20 jaar ervaring binnen de acute psychiatrie en verslavingszorg.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met personen met verward gedrag. Je werkt binnen of voor het sociaal domein. Bijvoorbeeld in een sociaal wijkteam, als beleidsadviseur, baliemedewerker, consulent.


Meld je aan

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.