Event: Ontwikkelen & Bouwen van Community’s

Event Ontwikkelen & Bouwen van een Thuis 2024

Datum en plaats

Donderdag 23 mei 2024
Locatie: De KAS, De Bleek 13 te Woerden

Prijs

Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan dit event deelnemen. 

Dit ledenevent biedt de kans om de wereld van bouwen en ontwikkelen te verkennen volgens de principes van community building. Sta ook jij open voor de weg naar community building?
 

De ultieme mix

Op weg naar 2030, streven we naar een thuis voor iedereen, maar er is nog werk te doen. Hoe we bouwen en ontwikkelen, vormt de basis voor het thuisgevoel dat we willen creëren. We streven naar gemeenschappen waar mensen zich welkom voelen, verbonden zijn en tevreden leven. Steeds vaker zien we community buildings opduiken waarin de ultieme mix van betrokkenheid, betaalbaarheid, inclusiviteit, veiligheid, welzijn en duurzaamheid tot uiting komt – het complete pakket voor het thuisgevoel. Tijdens dit event leren van succesvolle community building verhalen met bewezen resultaten.

Wat ga je leren?

Tijdens dit event leer je het volgende:

  1. De Rol van Community Builders: Ontdek hoe ervaren community builders betrokkenheid, inclusiviteit en duurzaamheid bevorderen in gemeenschappen.
  2. Participatie en Besluitvorming: Verken strategieën om bewoners actief te betrekken bij besluitvormingsprocessen rond gemeenschapsontwikkeling, met name tijdens het ontwikkel- en bouwproces.
  3. Samenwerken met Belanghebbenden: Leer hoe je succesvol kunt samenwerken met lokale overheden, non-profitorganisaties en bedrijven om gemeenschappen te creëren en te versterken.
  4. Duurzaam Bouwen en Leven: Verdiep je in duurzame bouwpraktijken, milieubewustzijn en het creëren van groene gemeenschappen.

Programma

TIJD ONDERWERP
INLOOP
WELKOM door Tino Meijn, directeur GemeentenNL
OPENING door dagvoorzitter Maarten Vermeulen (voorzitter Vastgoed Commissie GemeentenNL)
De dagvoorzitter geeft een toelichting op programma, techniek en bedoeling van dit event
TOEKOMSTVISIE 2030 - door Vastgoedcommissie GemeentenNL
BOUW AAN BLOEIENDE GEMEENSCHAPPEN - Floor Ziegler, oprichter (ZieglerGautier) en schrijver van ("Een wereld van gemeenschappen")
Ontdek de kracht van gemeenschappen terwijl ze hun eigen thuis en leefomgeving vormgeven. Verken welke rol jij als huisvester kunt spelen in het bouwen, ontwikkelen en koesteren van deze gemeenschappen. En leer vooral hoe je de weg vrij baant naar een welvarende en blijvend duurzame gemeenschap.
10.05 IN DIALOOG
Samen identificeren we de gemeenschappelijke uitdagingen. Deel je mening.
10.20 PAUZE
CASE: COMMUNITY BUILDING ALS WERKWOORD - Tineke Groenewegen (Blauwhoed)
In deze bijdrage deelt een ervaren community builder zijn geheimen over het navigeren van het traject van concept tot eindgebruiker en het behouden van bloeiende gemeenschappen. Bereid je voor op een inspirerende bijdrage die niet alleen motiveert, maar ook je perspectief verruimt.
11.00 SUPERBRAINSTORM
We hebben innovatieve oplossingen nodig die het bouwen en ontwikkelen van community's realiseren. Welke oplossingen kunnen we vanuit jouw organisatie en expertise verwachten? Wat kun jij bijdragen?
11.15 DIALOOG
Tijd om over te gaan tot actie. In groepen gaan we uiteen om de oplossingen die er liggen concreet te maken.
11.45 GETTING THE PICTURE
We bundelen de uitdagingen, oplossingen en acties. We leggen vast wat we na vandaag kunnen doen, welke samenwerkingen we willen aangaan en welke resultaten we willen behalen.
GROEPSFOTO
Samen met alle deelnemers die de missie "Een Thuis voor Iedereen in 2030" ondersteunen.
12.10 LUNCH & NAPRATEN
13.00 EINDE EVENT

Centrale vragen

Tijdens dit evenement zullen we samen de volgende vragen beantwoorden:

  1. Zijn community buildings de toekomst voor het bouwen en ontwikkelen van een thuis?
  2. Waar moet een community aan voldoen?
  3. Wat is ervoor nodig om te bouwen en ontwikkelen van een thuis volgens community building?

Deelnemers

De bijeenkomst in 2023 zat al snel helemaal vol. Het is dus zaak om je tijdig aan te melden. Er zal ook dit jaar een evenredige verdeling van diverse organisaties aanwezig zijn, zo kunnen we verschillende perspectieven bespreken en met elkaar nieuwe mogelijkheden verkennen.

Deelnemers vanuit de volgende organisaties waren er afgelopen jaar bij: Gemeente Amsterdam, Thuisvester, Gemeente Rotterdam, Oost Flevoland Woondiensten, Gemeente Eemland, Hagemans, Netwerk Groene Groeiers, Gemeente Laren, Dura Vermeer, Gemeente Leusden, VB Groep, Stienstra Asset, Gemeente Baarn, Rijswijk Wonen, Van Wijnen, Praeter, Hurks, De Realisatie, Hogeschool Inholland, KWH, BAR-organisatie (gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk), Gemeente Gooise Meren, Gemeente Amersfoort, DGBC, TU Delft, Rabobank, Onder de Pannen, AM, de Alliantie, Rochdale, Gemeente Almere.

Meld je aan voor dit event om breed en vanuit nieuwe invalshoeken mee te werken aan de belangrijke missie: “Een thuis voor iedereen in 2030”.

Publicatie ledenbijeenkomst Ontwikkelen & Bouwen van een Thuis
Deelnemers 2023

Aanmelden

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.