Online Training: Signaleren achter de voordeur

Meld je aan voor de online training: Signaleren achter de Voordeur en word een beter geïnformeerde en proactieve bijdrager aan het welzijn van anderen in een huiselijke omgeving.

Achter de voordeur

Achter de voordeur bepaald voor een groot gedeelte hoe een thuis eraan toe is. Juist op die plek zien we een stijging in eenzaamheid, verward gedrag, geweld, mishandeling, verslaving en of verwaarlozing. Dit kunnen we in veel gevallen aanpakken door de signalen achter de voordeur kundig waar te nemen en daar tijdig en juist naar te handelen.

Wat leer je in deze training

Speciaal in deze online training leer je daarom het ontwikkelen van vaardigheden om signalen van eenzaamheid, verward gedrag, verwaarlozing, verslaving en of mishandeling te herkennen. Deze training biedt praktische kennis en tools om effectieve waarnemingsfilters te ontwikkelen en te begrijpen hoe te handelen wanneer dergelijke signalen worden waargenomen. Tevens krijg je in deze training inzage in een duidelijke aanpak voor de rest van de organisatie en haar medewerkers.

Prijs

Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan deze training deelnemen

Locatie

Volg deze online training live via je computer, laptop of mobiel

Datum

12 september 2024


Programma

TIJD ONDERWERP
09.00Welkom, kennismaking en doel van de training
09.15Inzicht in een gezonde thuisomgeving
09.30Indicatoren Eenzaamheid, verward gedrag, verwaarlozing, mishandeling
10.00Waarnemingsfilters ontwikkelen (NLP)
10.30Pauze
10.45Melden en interveniëren
11.15Verschillende personen en hun rollen
11.45Aanpak Signaleren achter de voordeur (eigen werkgebied)
12.30Samenvatting en afsluiting

Voor wie?

Deze training is door alle leden van GemeentenNL te volgen die zich inzetten voor een thuis voor iedereen. In het bijzonder voor professionals die achter de voordeur komen, zoals onderhoudsmedewerkers, zorgprofessionals, huurmedewerkers, leefbaarheidsmedewerkers en consulenten wonen. Denk ook aan beleidsmedewerkers die hiervoor beleid moeten ontwikkelen voor het betreffende personeel.


Meld je aan

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.