Bekijk het jaarprogramma 2023

Vol trots presenteren we het jaarprogramma met alle bijeenkomsten en activiteiten voor 2023. Daarin herken je onze gezamenlijke missie “Een thuis voor iedereen in 2030”. En natuurlijk de belangrijkste thema’s waar we allemaal mee te maken hebben: kwetsbare doelgroepen, digitaliseren, verduurzamen en beter wonen. Als lid van GemeentenNL ben je er weer gratis bij. Welke nieuwe zaken staan er op het programma?

Kwartaalevents

Tijdens de kwartaalevents nemen alle essentiële partijen deel aan kennisdeling en dialoog. Leden, marktpartijen, bewoners, wetenschap en stakeholders zijn erbij. Samen denken en werken zij mee aan wat ervoor nodig is om een thuis voor iedereen in 2030 te realiseren. Per kwartaalevent staat een andere discipline centraal. In de eerste editie gaat het over realiseren van meer woningen. Dit kwartaalevent maakt deel uit van een serie die bestaat uit:

Kwartaalevent 1 Vastgoed – Ontwikkelen & bouwen van een thuis
Kwartaalevent 2 Wonen – Wonen & zorg voor iedereen
Kwartaalevent 3 Maatschappij – Veilige & stabiele huisvesting
Kwartaalevent 4 Bedrijfsvoering – Realiseren door organiseren

Trainingen

Op diverse momenten in het jaar vinden meerdere online trainingen plaats. We passen de titels en inhoud aan gedurende het jaar. Houd daarom de overzichtspagina met trainingen in de gaten.

Commissies

Er zijn al diverse commissies aan de slag, maar in 2023 starten er ook nieuwe. Je kunt op elk moment informeren bij of misschien wel deelnemen aan:

  • Maatschappelijke Commissie
  • Digitale Commissie
  • Adviesraad

Kennisbank

GemeentenNL-leden ontvangen automatisch bericht zodra een nieuw item is toegevoegd. Want de links naar documenten, presentaties, video’s, whitepapers tref je in de ledennieuwsbrief. De kennisbank is ingedeeld naar vier hoofdthema’s:

  1. sociaal domein
  2. digitaal
  3. ruimte
  4. organisatie

E-books

Nieuwe e-books krijg je als lid van GemeentenNL telkens toegestuurd. Er komen regelmatig nieuwe titels bij. Het kenmerk van de e-books is dat we die samen met alle leden schrijven.

En meer

Naast al deze activiteiten publiceren we ook in 2023 weer veel artikelen, interviews en video’s. En we houden de belangrijkste onderzoeken met en voor alle leden. Daarvoor ontvang je als lid telkens een uitnodiging. Heb je nog een suggestie voor een aanvulling op het programma? Laat het ons weten.

Over Hellen Meijn

Hellen is projectleider en redacteur bij GemeentenNL

Bekijk alle berichten van Hellen Meijn →