Veilige & stabiele huisvesting

Tijdens het derde kwartaalevent van 2023 staan de Mens & Maatschappij centraal. Want wat kunnen we als maatschappij doen om te voorkomen dat mensen problemen krijgen en juist een veilige en stabiele thuis krijgen? We gaan in gesprek met gemeenten, corporaties, bouwers, bewoners, kennisorganisaties en stakeholders.

Het doel van GemeentenNL is te zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030. Ook voor al diegenen die daar hulp bij nodig hebben. En dat aantal neemt toe, terwijl ondertussen de huisvestingsmogelijkheden afnemen. Er zit een gat tussen mogelijkheden en wensen. Betekent dit dat we moeten accepteren dat er geen veilig en stabiel thuis mogelijk is voor sommigen? Zeker niet, want we zijn het als maatschappij en als mens aan elkaar verschuldigd. Tijdens dit event verkennen we de mogelijkheden wat er allemaal wél kan.

Kwartaalevents

Tijdens de kwartaalevents nemen alle essentiële partijen deel aan kennisdeling en dialoog. Leden, marktpartijen, bewoners, wetenschap en stakeholders zijn erbij. Samen denken en werken zij mee aan wat ervoor nodig is om een thuis voor iedereen in 2030 te realiseren. Per kwartaalevent staat een andere discipline centraal. In de eerste editie gaat het over vastgoed.

Dit kwartaalevent maakt deel uit van een serie die bestaat uit:

1. Kwartaalevent 1 Vastgoed – Ontwikkelen & bouwen van een thuis
  2. Kwartaalevent 2 Wonen – Wonen & zorg voor iedereen
  3. Kwartaalevent 3 Maatschappij – Veilige & stabiele huisvesting
  4. Kwartaalevent 4 Bedrijfsvoering – Realiseren door organiseren

Centrale vraag van dit event

Met dit event zoeken we naar antwoorden op de centrale huisvestingsvraag: Wat kunnen we als maatschappij en als mensen doen om te zorgen voor veilige en stabiele huisvesting?

INLOOP
OPENING door dagvoorzitter
De dagvoorzitter geeft een toelichting op programma, techniek en bedoeling van dit event
ONTWIKKELINGEN
Laat je inspireren welke ontwikkelingen we positief kunnen inzetten om een thuis voor iedereen te creëren en welke uitdagingen we moeten overwinnen.
IN DIALOOG
Aan de hand van een socratische dialoog geven we met alle deelnemers betekenis aan de ontwikkelingen
PAUZE
KEY-NOTE: VISIE
Tijdens dit onderdeel stappen we van het nu naar de toekomst van 2030. Hoe stellen we een (nieuwe) beweging in gang om een thuis voor iedereen te realiseren?
IN DIALOOG
Van visie naar een uitvoerbaar plan
GETTING THE PICTURE & DOORKIJK
De onderdelen ontwikkeling, praktijk en toekomst komen samen.Waar kunnen we de handen schudden en waar is werk aan de winkel?
LUNCH & NAPRATEN
EINDE EVENT

Datum en plaats

Donderdag 07 september 2023.
Locatie: Centraal in het land, goed bereikbaar. Locatie wordt nader bepaald.

Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan dit event deelnemen.

Deelnemers

Er is een evenredige verdeling van diverse organisaties in de zaal. Zo kan iedere partij zinvol deelnemen en de visie delen op het vraagstuk. De volgende organisaties zijn erbij:

1. Gemeenten
  2. Corporaties
  3. Marktpartijen
  4. Bewoners
  5. Stakeholders

Meld je aan voor dit event om breed en vanuit nieuwe invalshoeken mee te werken aan de belangrijke missie: “Een thuis voor iedereen in 2030”.

Aanmelden

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.