Ontwikkelen & bouwen van een thuis

Tijdens het eerste kwartaalevent van 2023 staat het zorgen voor woningen centraal. Want daarmee realiseren we een veilige en stabiele thuisomgeving voor iedereen. Wat hebben we daar eigenlijk allemaal voor nodig en welke samenwerkingen horen daarbij? We gaan samen in gesprek met gemeenten, corporaties, bouwers, inwoners, kennisorganisaties en stakeholders.

Het doel van GemeentenNL is te zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030. Ook voor al diegenen die daar hulp bij nodig hebben. Ondertussen loopt het woningtekort op, is er een tekort aan locaties, schieten prijzen omhoog en is er een personeelstekort. Dan maar geen thuis? Dat is geen optie, want we zijn het als maatschappij en als mens aan elkaar verschuldigd. Tijdens dit event verkennen we de mogelijkheden hoe het wél kan, want het is tijd om samen in actie te komen.

Kwartaalevents

Tijdens de kwartaalevents nemen alle essentiële partijen deel aan kennisdeling en dialoog. Leden, marktpartijen, bewoners, wetenschap en stakeholders zijn erbij. Samen denken en werken zij mee aan wat ervoor nodig is om een thuis voor iedereen in 2030 te realiseren. Per kwartaalevent staat een andere discipline centraal. In de eerste editie gaat het over vastgoed.

Dit kwartaalevent maakt deel uit van een serie die bestaat uit:

1. Kwartaalevent 1 Vastgoed – Ontwikkelen & bouwen van een thuis
  2. Kwartaalevent 2 Wonen – Wonen & zorg voor iedereen
  3. Kwartaalevent 3 Maatschappij – Veilige & stabiele huisvesting
  4. Kwartaalevent 4 Bedrijfsvoering – Realiseren door organiseren

Centrale vraag van dit event

Met dit event zoeken we naar antwoorden op de centrale vastgoedvraag: Hoe realiseren we een veilige en stabiele thuisomgeving voor iedereen? Wat is daarvoor nodig op het gebied van vastgoed, ontwikkeling, bouw, regels, visie?

INLOOP
OPENING door dagvoorzitter Maarten Vermeulen
De dagvoorzitter geeft een toelichting op programma, techniek en bedoeling van dit event
ONTWIKKELINGEN
Laat je inspireren welke ontwikkelingen we positief kunnen inzetten om een thuis voor iedereen te creëren en welke uitdagingen we moeten overwinnen.
IN DIALOOG
Aan de hand van een socratische dialoog geven we met alle deelnemers betekenis aan de ontwikkelingen
PAUZE
KEY-NOTE: VISIE door Jan Willem van de Groep (Kwartiermaker Biobased Bouwen)
Tijdens dit onderdeel stappen we van het nu naar de toekomst van 2030. Hoe stellen we een (nieuwe) beweging in gang om een thuis voor iedereen te realiseren.
IN DIALOOG
Van visie naar een uitvoerbaar plan
GETTING THE PICTURE & DOORKIJK
De onderdelen ontwikkeling, praktijk en toekomst komen samen.Waar kunnen we de handen schudden en waar is werk aan de winkel?
LUNCH & NAPRATEN
EINDE EVENT

Datum en plaats

Donderdag 09 maart 2023
Locatie:  Het groene paviljoen, Zandheuvelweg 7, Baarn

Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan dit event deelnemen.

Voor wie

Er is een evenredige verdeling van diverse organisaties in de zaal. Zo kan iedere partij zinvol deelnemen en de visie delen op het vraagstuk. De volgende organisaties zijn erbij:

1. Gemeenten
  2. Woningcorporaties
  3. Marktpartijen
  4. Inwoners
  5. Stakeholders

Meld je aan voor dit event om breed en vanuit nieuwe invalshoeken mee te werken aan de belangrijke missie: “Een thuis voor iedereen voor 2030”.

Aanmelden

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.