Zo voorkom je grensoverschrijdend gedrag

Op 23 april vindt de training grensoverschrijdend gedrag plaats.

Iedereen verdient het dat er respectvol met hem of haar wordt omgegaan. Respect tonen naar de burger bepaalt voor een groot deel het vertrouwen in de gemeente. En het zorgt voor een betere en prettigere dienstverlening.

Maar ook respectvol omgaan met collega’s is de basis van een goede samenwerking. Dat is uiteindelijk weer beter voor de burger. Daarbij hebben ambtenaren net als andere werknemers een wettelijk recht op een veilige werkomgeving, zonder ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Maar wat is nu precies ongewenst gedrag en zelfs grensoverschrijdend gedrag?

Wat kun je verwachten

In deze training leer je het erkennen, voorkomen en tegengaan van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Zowel binnen de organisatie als in het contact met klanten of inwoners. In de training worden de normen, waarden en dilemma’s rondom ongewenste omgangsvormen. Bekijk het complete programma op de trainingspagina.

Na de training weet je

  • hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen
  • hoe je ongewenst gedrag positief beïnvloedt
  • welke stappen je kunt nemen als medewerker, team en organisatie.

Voor wie?

De training is voor alle leden van GemeentenNL, van medewerker, coördinator tot leidinggevenden. En zij die direct contact hebben met burgers en samenwerken met diverse organisaties en collega’s.

Trainer

De training wordt verzorgd door Vanessa Middelkoop, Eigenaar Recherchebureau DPD Consultancy. Haar kennis en ervaring heeft ze opgedaan als sociaal rechercheur bij meerdere gemeenten en binnen specialistische eenheden van de politie. Vanessa is gedreven door een enorme passie voor het vak en weet zich door haar rijke achtergrond goed in verschillende rollen te verplaatsen.

Meld je aan

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →