Grensoverschrijdend Gedrag

Iedereen verdient het dat er respectvol met hem of haar wordt omgegaan. Respect tonen naar de burger bepaalt voor een groot deel het vertrouwen in de gemeente. En het zorgt voor een betere en prettigere dienstverlening.

Maar ook respectvol omgaan met collega’s is de basis van een goede samenwerking. Dat is uiteindelijk weer beter voor de burger. Daarbij hebben ambtenaren net als andere werknemers een wettelijk recht op een veilige werkomgeving, zonder ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Maar wat is nu precies ongewenst gedrag en zelfs grensoverschrijdend gedrag?

Wat kun je verwachten

In deze training leer je het erkennen, voorkomen en tegengaan van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag. Zowel binnen de organisatie als in het contact met klanten of inwoners. Tijdens de training verken door een dialoog de normen, waarden en dilemma’s rondom ongewenste omgangsvormen.

Na de training weet je

  • hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen
  • hoe je ongewenst gedrag positief beïnvloedt
  • welke stappen je kunt nemen als medewerker, team en organisatie.

Prijs

Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan deze training deelnemen

Locatie

Volg deze online training live via je computer, laptop of mobiel

Datum

20 april 2023


Programma

TIJD ONDERWERP
09.00Betekenis grensoverschrijdend gedrag
09.15Ongewenst gedrag en ongewenste omgangsvormen
09.45Grensoverschrijdend gedrag binnen en buiten de organisatie
10.15Verkenning normen en waarden
10.45Pauze
11.00Dilemma’s rondom ongewenste omgangsvormen
11.30Omgaan met grensoverschrijdend gedrag, beleid van de organisatie a.d.h.v. praktijkvoorbeelden
12.00Signaleren, preventie & positief beïnvloeden
12.30Samenvatting & Afsluiting

Trainer

Vanessa Middelkoop (Eigenaar Recherchebureau DPD Consultancy) – Opsporing zit in het DNA Vanessa Middelkoop. Haar kennis en ervaring heeft ze opgedaan binnen specialistische eenheden van de politie en als Sociaal Rechercheur bij meerdere gemeenten. Sinds 2013 is zij eigenaar van een Recherchebureau waarbij complexe overlast/ fraude centraal staat. Haar kennis en ervaring deelt ze graag binnen de corporaties en gemeenten. Vanessa is gedreven door een enorme passie voor het vak en weet door haar rijke achtergrond zich in de verschillende rollen te verplaatsen. Alles wat zij doet, zakelijk of privé doet zij met dezelfde inzet en passie.

Voor wie?

De training is voor alle leden van GemeentenNL, van medewerker, coördinator tot leidinggevenden. En zij die direct contact hebben met burgers en samenwerken met diverse organisaties en collega’s.

Trainer

De training wordt verzorgd door Vanessa Middelkoop, Eigenaar Recherchebureau DPD Consultancy. Haar kennis en ervaring heeft ze opgedaan als sociaal rechercheur bij meerdere gemeenten en binnen specialistische eenheden van de politie. Vanessa is gedreven door een enorme passie voor het vak en weet zich door haar rijke achtergrond goed in verschillende rollen te verplaatsen.

Meld je aan

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.