Teasen met video

Teasen met video

Stel je voor, in het nieuwe jaar komen er weer vele aanvragen voor nieuwe evenementen binnen. Vaak mikt iedereen op hetzelfde weekend ergens aan het begin of het eind van de zomer. En niet iedereen weet dat de beoordeling van een evenementenvergunning tot wel 26 weken kan duren. En dat je daarna pas je vergunning krijgt. Daarom wil je het liefst dat iedereen al in januari zijn plannen bij je meldt. Daarom staat er vaak een keurig stukje over op de website. Best frustrerend als iedereen de plannen voor een evenement dan toch pas 4 weken van te voren nog even meldt. Te laat dus. Jij baalt en de burger is boos. En dat wil je niet. Dus wat te doen? 

Oplossing binnen handbereik

Geen grap, iedere gemeente kan het aanpakken. Want hoe kun je de burgers óók of zelfs beter bereiken? Neem dit onderwerp op in je content- of communicatiekalender en zet social media in. Doordat burgers berichten met elkaar kunnen delen en elkaar kunnen taggen, kan je bericht als een sneeuwbal werken en zo een groot publiek bereiken.

En wat werkt het beste op social media? Een korte aantrekkelijke video! Met ondertiteling en liefst ook een aanklikbare link naar de aanvraagpagina op je website. Hiermee kun je burgers binnen 30 seconden op de hoogte brengen van je dienstverlening. En ze porren om tijdig in actie te komen:

  • Wil je volgend jaar zomer een evenement plannen? Kom dan nu naar onze website, zodat je alles op tijd geregeld hebt.
  • Vakantieplannen? Maak een afspraak en verleng je paspoort op tijd bij ons.
  • Verhuizen? Vergeet dit niet op tijd door te geven bij de gemeente waar je gaat wonen.

Door een korte animatie of video kan je de dienstverlening van je gemeente sturen, inwoners met meer dan alleen maar tekst bereiken en je kunt het inzetten voor het behalen van specifieke doelen. Zo’n video ziet er dan uit zoals deze demo.

Geen ervaring met video?

Kijk naar best-practices van collega’s. Dat heeft veel voordelen:

  • Samen sta je sterk
  • Kennis delen en samen leren
  • Bespaar kosten door filmpjes te delen

Lees ook ons eerdere artikel bij GemeentenNL. Of check onze website .

Over Allegra Media

Wil je de e-dienstverlening van je organisatie verbeteren? Allegra Media helpt graag. Bijvoorbeeld met onze Video Community, vóór en dóór gemeenten. Wij verzorgen prettig leesbare, actuele content voor website of kennisbank.

Bekijk alle berichten van Allegra Media →