Schrijf mee aan het boek De Digitale Gemeente

E-book De Digitale Gemeente

Met alle leden van GemeentenNL schrijven we het e-book over De Digitale Gemeente. We beschrijven hoe de digitale gemeente eruit kan zien, wat dit betekent voor jouw werk en wat inwoners daarvan vinden. Want de digitale gemeente is in aantocht en is binnenkort overal realiteit. Het boek verschijnt eind 2021 en GemeentenNL verspreidt het naar 5 duizend leden en lezers.

Aanleiding

De digitale transformatie is in volle gang en we zijn inmiddels in een volgende fase beland. En of je het nu wilt of niet je zult meer met robots moeten samenwerken, meer kunstmatige intelligentie gaan gebruiken en overspoeld worden met data. Sommige van jouw taken zul je overdragen aan machines en andere taken komen erbij.

Maar zijn we onderweg de bedoeling niet kwijtgeraakt. Weten we nog voldoende dat we uiteindelijk werken voor onze inwoners? We maken in dit boek de verbinding tussen de organisatieveranderingen in de digitale gemeente en de wensen van inwoners. Klikt het nog voldoende?

Vijf delen

Het e-book bestaat uit vijf delen. In de eerste twee delen beschrijven we de organisatie en processen bij de digitale gemeente. Vervolgens behandelen we de in te zetten middelen en mensen. En tenslotte komen de inwoners aan het woord.

Hoe je mee kunt doen

Elk hoofdstuk bestaat uit verschillende paragrafen. Die gaan bijvoorbeeld over het gebruik van digitale middelen, de verandering van processen of de vaardigheden van medewerkers. Heb jij kennis van een digitaal onderwerp of ken jij een interessante case? Laat het weten en werk mee aan het e-book.

Je medewerking bestaat uit het aanleveren van een artikel of het beantwoorden van een aantal vragen voor een interview.  Heb je interesse om mee te doen aan de realisatie van het e-book? Stuur dan een e-mail naar GemeentenNL en vermeld je relevante achtergrond en over welk onderwerp je iets kunt vertellen of schrijven.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →