Martine Roest (Amersfoort): “Overzie de consequenties van gegevensverwerking”

De digitale transformatie is in volle gang en we zitten inmiddels in een volgende fase op weg naar de digitale gemeente. Sommige van onze taken zullen we overdragen aan machines en andere taken komen erbij. De mensen, middelen, processen, organisatie en inwoners veranderen. Wat betekenen al die veranderingen voor ons?

Werkzaamheden in de digitale gemeente

We vragen GemeentenNL-lid Martine Roest, afdelingsmanager belastingen bij de gemeente Amersfoort, hoe de werkzaamheden er binnen de toekomstige digitale gemeente uit zouden kunnen zien. En waar je als medewerker specifiek op moet letten.

Martine zegt hier onder meer over: Voor het werken in een digitale gemeente is het belangrijk voor medewerkers om goed te begrijpen waar ze mee bezig zijn. Hoe verloopt de invoer, verwerking en bewerking van gegevens in het systeem? Als je iets muteert, wat heeft dat dan voor consequenties in de rest van de keten? Hiervoor is zowel vakkennis als kennis van de werking van geautomatiseerde systemen nodig.”

Het boek ontvangen

Uitgebreidere interviews, meer artikelen en cases verschijnen in het e-book De Digitale Gemeente dat we met alle leden van GemeentenNL schrijven. Daarin maken we de verbinding tussen organisatieveranderingen in de digitale gemeente en de wensen van inwoners. Klikt het nog voldoende?

GemeentenNL-leden ontvangen het boek automatisch. Ook ontvangen zij altijd direct bericht zodra een nieuw e-book, onderzoek, document, verslag of paper is toegevoegd aan de kennisbank die zij als lid gratis kunnen raadplegen.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →