Marsel Wachter (Amsterdam): “Controle binnen digitale gemeente nodig”

We zijn op weg naar de volledige digitale gemeente. In ons werk ontstaan nieuwe mogelijkheden en ook risico’s. Door de komst van de digitale gemeente veranderen mensen, middelen, processen, organisatie en inwoners. Maar wat betekenen al die veranderingen eigenlijk voor ons? We schrijven samen met alle leden het boek De Digitale Gemeente dat bij GemeentenNL verschijnt.

De digitale gemeente

We vragen Marsel Wachter, senior medewerker identiteitsfraude bij de gemeente Amsterdam, hoe een procesorganisatie in de toekomstige digitale gemeente eruit zou kunnen zien.

Marsel Wachter: “Het is van belang hoe men in de digitale gemeente terecht komt. De eerste toegang zal op basis van een contactmoment met de gemeente moeten gebeuren waarbij vaststaat dat betrokkene is wie hij zegt dat hij is. Als je eenmaal in de digitale gemeente bent, kun je producten of diensten aanvragen door middel van tweetraps of meertraps verificatie. Het wijzigen van gegevens vindt niet alleen digitaal plaats maar er zal een moment, willekeurig, ingebouwd moeten worden zodat er controle op de gegevens kan plaats vinden.”

Het boek ontvangen

Dit interview en meer artikelen verschijnen in het e-book De Digitale Gemeente dat we met alle leden van GemeentenNL schrijven. Daarin maken we de verbinding tussen organisatieveranderingen in de digitale gemeente en de wensen van inwoners. Klikt het nog voldoende?

GemeentenNL-leden ontvangen het boek automatisch. Ook ontvangen zij altijd direct bericht zodra een nieuw e-book, onderzoek, document, verslag of paper is toegevoegd aan de kennisbank die zij als lid gratis kunnen raadplegen.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →