Daphne Boogh (Aethon): “Werk met zingeving toevoegen”

Werk met zingeving toevoegen aan arbeidsmarkt

Samen met alle leden van GemeentenNL onderzoeken we hoe wij aandeel nemen in de nieuwe economie van ontwikkelingsdoelen, wat wij met elkaar verstaan onder duurzame doelen en tot welke mooie initiatieven dit leidt. Onder meer op het gebied van Waardig Werk en Economische Groei. Daarover leggen we een aantal vragen voor aan Daphne Boogh, Directeur HR van de Aethon Groep dat gedreven talenten met betekenisvol werk verbindt bij onder meer gemeenten, woningcorporaties en zorg.

Wat verstaan jullie onder waardig werk en economische groei?

Daphne Boogh “Wij ontdekken, interesseren, ontwikkelen, begeleiden talent van de toekomst en stellen hen beschikbaar in krappe publieke en semi-publieke sectoren. Dit doen we door het bieden van specialisme, kwaliteit en duurzame ontwikkeling in een samenwerking tussen onze twee merken Aethon en Samen Professionals.”

 Op welke manier dragen jullie als organisatie bij aan dit doel voor Nederland?

Boogh: “Wij geloven dat iemand die op de juiste plek zit het verschil maakt. Zo dragen we bij aan de continuïteit en flexibiliteit van onze opdrachtgevers én helpen we professional en talenten bij hun ontwikkeling. Dat is de win-win waar wij voor gaan.”

“Onze collega’s hebben elke dag opnieuw de ambitie om op creatieve wijze nieuwe talenten en professionals toe te voegen en te behouden binnen de sectoren. Wij willen voor onze klanten en kandidaten kennispartner zijn vanuit specialisme en waarde toevoegen in de ontwikkelreis van de kandidaat.”

Wat was jullie aanleiding om te starten met dit initiatief?

Boogh: “Wij zien een behoefte om jong talent te vinden en te behouden en daarmee een antwoord te geven op het continuïteitsvraagstuk in de schaarse sectoren. Deze verfrissende visie op werkgeverschap, behoefte aan een springplank voor een carrière en werk met zingeving willen we toevoegen aan de arbeidsmarkt. Dit doen we in krappe arbeidsmarkten. Zo hebben we ook veel talenten werken binnen testen & vaccineren vanwege de pandemie. Maar inmiddels trekt ook de kinderopvang weer aan.”

Wat heeft het opgeleverd? Of verwachten jullie dat het op gaat leveren?

Boogh: “Wij verwachten de komende jaren ruim vierduizend talenten en achthonderd professionals aan de markt toe te voegen. Hiermee zorgen we voor een duurzame instroom van nieuw talent in plaats van het wegkapen van talenten en professionals in de markt.”

Dit interview verschijnt tevens in het e-book 17 Duurzame Ontwikkelingsinitiatieven dat alle leden gratis ontvangen.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →