Bekijk het jaarprogramma 2021

Bekijk het jaarprogramma 2021 GemeentenNL

In het jaarprogramma 2021 herken je de belangrijkste thema’s waar we als gemeenten mee te maken hebben: sociaal domein, kwetsbare doelgroepen, digitaliseren, energietransitie, klimaat en beter wonen. Als lid van GemeentenNL ben je er natuurlijk weer bij. Welke nieuwe zaken staan op het programma?

Events

In 2021 zijn alle events hybride. Dat wil zeggen dat we maximaal 30 deelnemers in onze studio ontvangen en tot 300 deelnemers online die allemaal samenwerken op 1 dag. Zo kun je direct virtueel aanschuiven bij de werkgroepen, meedoen aan workshops, e-books en presentaties downloaden, advies vragen aan de sprekers en contact leggen met collega’s uit het hele land.

Als lid van GemeentenNL ontvang je automatisch uitnodigingen via de nieuwsbrief, maar je kunt je via deze website natuurlijk nu ook al van een plek verzekeren. De komende events zijn:

Trainingen

Op drie momenten in het jaar vinden de online trainingen plaats. Kies welke je volgt:

Werkgroepen

Er zijn al diverse werkgroepen aan de slag, maar in 2021 starten er ook nieuwe. Je kunt op elk moment aansluiten bij:

Kennisbank

GemeentenNL-leden ontvangen automatisch bericht zodra een nieuw item is toegevoegd. Want de links naar documenten, presentaties, video’s, whitepapers tref je in de ledennieuwsbrief. De kennisbank is ingedeeld naar vier hoofdthema’s:

  1. sociaal domein
  2. digitaal
  3. ruimte
  4. organisatie

E-books

Nieuwe e-books krijg je als lid van GemeentenNL telkens toegestuurd. Er komen regelmatig titels bij. Het kenmerk van de e-books is dat we die samen met alle leden schrijven.

  • e-book Samen slim in het sociaal domein
  • e-book Digitale Transformatie van gemeenten
  • onderzoeksrapport De kracht van kwetsbaarheid
  • e-book Werkdruk bij gemeenten
  • visiedocument Sociaal domein
  • onderzoeksrapportage Stabilisatie schulden

En meer

Naast al deze activiteiten publiceren we ook in 2021 diverse artikelen, interviews en video’s. En we houden de belangrijkste onderzoeken met en voor alle leden. Daarvoor ontvang je als lid telkens een uitnodiging. Heb je nog een suggestie voor een aanvulling op het programma? Laat het ons weten.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →