Training Omgaan met verward gedrag

omgaan met verward gedrag

Wat leer je in deze training?

Je hoeft de krant maar open te slaan of de televisie aan te zetten en je leest de volgende berichten: Verwarde man steekt 3 mensen neer, persoon met verward gedrag zwaait met mes, politie uren bezig met opvang voor verwarde persoon, verward persoon gooit huisraad op straat. “Personen met verward gedrag”; ook jij hebt daar mee te maken. Maar over wie hebben we het als we het hebben over personen met verward gedrag? Het lijkt een hele grote groep te zijn, maar is dat ook daadwerkelijk zo en zijn ze ook gevaarlijk?

Toelichting en achtergrond

Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de training een antwoord op krijgt. Daarnaast geven wij je tools om met de doelgroep personen met verward gedrag om te gaan. We staan stil bij de taken, rollen en verantwoordelijkheden van de gemeente maar bovenal ook van de andere ketenpartners. Je verlaat de training met een andere kijk op deze doelgroep.

Inhoud

In de training gaan we in op wie nu die personen met verward gedrag zijn, de feiten achter de cijfers en hoe de toename verklaard kan worden en wat dit betekent voor professionals (gemeente, zorg en corporatie) in hun dagelijkse praktijk. Daarnaast kijken we naar succesvolle initiatieven en ontwikkelingen.

Waarom deelnemen

Je bent verantwoordelijk voor alle burgers, ook diegenen die het moeilijk hebben. Door de decentralisatie in het sociaal domein zijn de verantwoordelijkheden en budgetten daarvoor bij jou terechtgekomen. Tegelijkertijd moet je meer doen met minder middelen. Juist daarom is het belangrijk om keuzes te maken en goed te leren omgaan met een doelgroep die verward gedrag vertoont. Als je dat goed doet bespaart het je enorm veel tijd en geld, bovendien werk je dan met veel meer plezier. Deze training garandeert dat je voortaan beter weet wat je kunt en moet doen.

Ontvangst en welkom
Cijfers
Maatschappelijke ontwikkelingen
Koffie- en theepauze
Verward?
Definitie aanjaagteam
Lunchpauze
E33 meldingen
Risico’s
Huidige knelpunten
Koffie- en theepauze
9 bouwstenen
Tips en praktijkcases
Afsluiting en conclusies

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met personen met verward gedrag. Je werkt binnen of voor het sociaal domein. Bijvoorbeeld in een sociaal wijkteam, als beleidsadviseur, baliemedewerker, consulent.

€ 425- exclusief BTW

Utrecht