Auteur worden

Ben je op zoek naar een podium waar je binnen de gemeentesector je expertise kan delen, je mening kan geven, een plek waar je artikelen gelezen worden door diverse collega’s, publieke professionals en andere geïnteresseerden? Word dan lid en auteur bij GemeentenNL!

De artikelen op GemeentenNL

De ambitie van GemeentenNL is om professionals in staat te stellen het werken bij de lokale overheid nog beter te maken. Dit doen wij door voorop te lopen in kennisdeling en door professionals te verbinden. Onze artikelen zijn bedoeld om blijvend te servicen met kwalitatief hoogwaardige informatie en interessante contacten. Om die verdere kwalitatieve groei te realiseren werkt GemeentenNL met vaste medewerkers, een flexibele schil van meer dan 100 professionals en al onze leden.

Jouw bijdrage op GemeentenNL?

Onze auteurs zijn individuele professionals die zich graag op hun vakgebied willen profileren, hiervoor bieden we hen een podium om hun kennis te delen. Leden van GemeentenNL maar ook trainers, sprekers en gelieerde professionals in de publieke sector hebben het voorrecht om vrij artikelen te kunnen publiceren. Onze auteurs dienen circa 1x per 2 maanden te publiceren. Iedere auteur ontvangt een eigen account. Hiermee hebben zij een redactie tot hun beschikking die de eindredactie van de artikelen verzorgd.

Als auteur kun je artikelen plaatsen binnen onze diverse thema’s: digitaal, financieel, ruimte en sociaal domein.

Voor wie schrijf je?

De website GemeentenNL is er voor en door gemeenten. Het biedt meningen, feiten en signaleringen over zaken die van belang zijn voor de sector. Dat kan gaan over beleidszaken, specifieke thema’s, financiën, lokale verantwoordelijkheden in wijken en andere van belang zijnde onderwerpen voor gemeenten.

 De primaire doelgroep bestaat uit midden en hoger management dat werkzaam is bij gemeenten en daaraan verbonden organisaties.

 Het plaatsen van commerciële informatie is niet toegestaan. Potentiële adverteerders en sponsors bieden we alternatieven.

Waar kun je over schrijven?

Als auteur schrijf je over meningen, nieuws, feiten en signaleringen. Maar ook trends en tips komen aan bod. Je bent als auteur geheel vrij in welk onderwerp je wilt aansnijden. Zolang jouw artikel maar van toegevoegde waarde is voor de gemeentebranche.

Artikelen kunnen uit verschillende vormen bestaan:

  • Kennisoverdracht – een praktisch artikel met bijvoorbeeld een stappenplan
  • Case – heb jij een heel mooi voorbeeld die anderen kan inspireren? Een kijkje in de keuken bij… jou!
  • Interview – de redactie stelt je enkele vragen
  • Aandacht – beschrijf een bepaald probleem en geef vervolgens de oplossing

Laat je inspireren door reeds gepubliceerde artikelen.

Wat bieden we jou?

Gratis exposure via de website en de wekelijkse nieuwsbrief. Een platform om je kennis te delen en je te profileren als autoriteit in jouw branche. De mogelijkheid om je mening te geven over actuele onderwerpen die spelen in de branche en in contact te komen met andere professionals.

Vraag dus snel een account aan om van start te kunnen! Mail naar redactie@gemeentennl.nl.