Video van Ramsey Nasr: Kwetsbaren uit de crisis

Bekijk hier de hartekreet van Ramsey Nasr over kwetsbaren. Nasr was een van de sprekers tijdens ons najaarsevent “Hoe krijgen wij kwetsbaren uit de crisis.”

Over Ramsey Nasr

Ramsey Nasr is dichter, denker en regisseur. Hij publiceerde eerder De Fundamenten: een indringende hartenkreet en een politieke oproep tot opstand. Een urgent maar hoopvol geluid voor een land en wereld in crisis. Nasr’s hartenkreet sloot naadloos aan bij de belangrijkste vraag van ons event: hoe krijgen we kwetsbaren uit de crisis?

Inhoud video

De pandemie legt een hoop bloot wat we lange tijd niet wilden zien: het politieke en economische systeem heeft de fundamenten van onze maatschappij aangetast. Het maakt ons allemaal kwetsbaar. In een uiterst persoonlijk en tegelijk rationeel betoog ontleedt Ramsey Nasr de coronacrisis en onze westerse manier van leven en werken. Tegenover de grote chaos van deze tijd plaatst Nasr een urgent maar hoopvol geluid hoe we uit deze crisis komen als maatschappij. Welke lessen kunnen we daar vervolgens uit leren voor onze toekomst?

Bekijk de volledige video in de kennisbank voor leden.

Over Hellen Meijn

Hellen is projectleider en redacteur bij GemeentenNL

Bekijk alle berichten van Hellen Meijn →