Van systeemdenken naar mensdenken, zo doe je dat

Van systeemdenken naar mensdenken

We willen graag kwetsbare mensen ondersteunen, maar in Nederland zijn er allemaal systemen, wetten en regels bedacht om te zorgen dat voorzieningen alleen gaan naar mensen die daar recht op hebben. Als een zorgvraag niet precies past binnen de regels dan denken we vaak dat die regels te weinig ruimte bieden.

Workshop: er is ruimte

Niets is minder waar. Wetgeving biedt vaak veel ruimte, het is maar net hoe je die ruimte zoekt en vindt. Waar het immers om gaat is dat mensen zich geholpen voelen en verder kunnen met hun leven zonder al teveel problemen. Tijdens het event Kwetsbaren uit de Crisis op 12 oktober verzorgt Anne Vrieze eenmalig een workshop waarin zij laat zien hoe je mensen optimaal kunt ondersteunen om dat te bereiken.

Aanmelden is gratis voor leden

Anne Vrieze is directeur van de gerenommeerde WWZ Academie en auteur van het boek Gezond Verstand in het Sociale Domein. Haar workshop tijdens het event Kwetsbaren uit de Crisis op 12 oktober heeft als titel “Van systeemdenken naar mensdenken.” Als lid van GemeentenNL kun je je gratis aanmelden voor het hele event of alleen voor de workshop. Nog-niet-leden betalen een eenmalige toegangsfee.

Kwetsbaren uit de crisis
Het event Kwetsbaren uit de Crisis vindt plaats op 12 oktober

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →