Ronald Simons (Zellef): “Verbind kwetsbaarheid en kracht in wijken”

kwetsbaarheid als kans in de wijk

Hoe vergroot je het eigenaarschap van mensen in de wijk? En hoe doe je dit met minimale professionele inzet? Hoe verbind je kwetsbaarheid en kracht in wijken? Dit zijn de vragen waarop Ronald Simons antwoord geeft tijdens het online event De Kracht van Kwetsbaarheid op 27 oktober.

De beste

Ronald is oprichter van bureau Zellef en vandaaruit onder meer werkzaam als bestuurder in de zorg. Voordat hij zijn eigen bureau begint is Ronald 6 jaar directeur van Aafje thuiszorg huizen zorghotels, de organisatie die veel aandacht krijgt vanwege haar aanpak rondom kwetsbare ouderen en tot beste werkgever is gekozen. Ronald was ook actief als voorzitter van het bestuur van Drechtzorg en daarvoor directeur HR bij Careyn

Kwetsbaarheid als kans in de wijk 

Op 27 oktober deelt Ronald Simons zijn visie op de toename van het aantal kwetsbaren.  Hij ziet dat als een kans. Hij zal je een idee geven over je eigen persoonlijke kracht en kwetsbaarheid. Je leert:

  1. Wat kun jij vanuit jouw rol doen én laten om de kracht van bewoners en wijken te activeren;
  2. Welke concrete resultaten kun jij (met jouw organisatie) hiermee bereiken?  Bijvoorbeeld het verminderen van eenzaamheid en minder beroep op gemeentelijke voorzieningen en de gezondheidszorg.

Wees erbij

Ben je erbij op 27 oktober tijdens het online event De Kracht van Kwetsbaarheid? Deelname is gratis voor leden van GemeentenNL.

Ronald Simons
Ronald Simons

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →