Ramsey Nasr spreekt bij GemeentenNL

De keynote tijdens het najaarsevent van GemeentenNL wordt dit jaar verzorgd door dichter, denker en regisseur Ramsey Nasr. Hij publiceerde eerder dit jaar De Fundamenten: een indringende hartenkreet en een politieke oproep tot opstand. Een urgent maar hoopvol geluid voor een land en wereld in crisis. Nasr’s hartenkreet sluit naadloos aan bij de belangrijkste vraag van ons event: hoe krijgen we kwetsbaren uit de crisis?

Het betoog

De pandemie legt een hoop bloot wat we lange tijd niet wilden zien: Het politieke en economische systeem heeft de Fundamenten van onze maatschappij aangetast. Het maakt ons allemaal kwetsbaar. In zijn uiterst persoonlijk en tegelijk rationeel betoog ontleedt Ramsey Nasr stap voor stap de coronacrisis en onze westerse manier van leven en werken. Tegenover de grote chaos van deze tijd plaatst Nasr een urgent maar hoopvol geluid hoe we uit deze crisis komen als maatschappij. Welke lessen kunnen we daar vervolgens uit trekken voor onze toekomst?

Event kwetsbaren uit de crisis

Het ledenevent Kwetsbaren uit de Crisis is er om jou als professional en jouw organisatie voor te bereiden op de toekomst. Om je inzicht te geven in de impact van de huidige crisis op jouw werk, welke toename van kwetsbaren jij kunt verwachten en hoe jouw werk verandert. Ervaren professionals brengen je in de juiste positie om de grote gevolgen op te vangen en desastreuze klappen te voorkomen. We bieden je de tools om voorbereid te zijn op de veranderende samenleving en we geven de handvatten om nieuwe groepen kwetsbaren optimaal te helpen.

Aanmelden: gratis voor leden

Voor leden van GemeentenNL is het event gratis bij te wonen. Nog-niet-leden betalen een eenmalige toegangsfee. Aanmelden kan via de eventpagina.

Fotocredits: RN8 fotograaf Kelly-ann van Steveninck

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →