Oud-wethouder Hamit Karakus over de kracht van kwetsbaarheid

kwetsbare-bewoner-daklozen

Op dinsdag 27 oktober 2020 organiseert GemeentenNL voor haar leden de bijeenkomst De Kracht van Kwetsbaarheid. Het doel van dit jaarlijkse event is om managers, bestuurders en medewerkers te laten zien dat de toename van het aantal kwetsbaren niet alleen een probleem hoeft te zijn maar ook kansen biedt. We hebben een interessante line-up met sprekers.

In het afgelopen jaar deelden onder meer prof dr Tine Abma (VU) en Rein Swart (Accolade) hun visie. We werken nu aan een interessante line-up waar de expertise en ervaring van andere experts van grote waarde zal zijn. Zo heeft inmiddels Hamit Karakus, algemeen directeur van Platform 31, toegezegd te komen spreken over de belangrijkste trends en ontwikkelingen bij kwetsbare doelgroepen.

Over Hamit Karakus

Als wethouder in Rotterdam was Karakus van 2006 tot 2014 verantwoordelijk voor Wonen, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Stedelijke economie. Tevens was hij coördinerend wethouder van Rotterdam-Zuid. Sinds september 2014 is Karakus algemeen directeur van Platform31, een kennisorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling.

Karakus is tevens algemeen directeur van Onderzoeksinstituut IVO. Dat instituut beantwoordt onderzoeksvragen en adviesvragen rondom leefstijl, verslaving en zorg. Eerder was hij onder meer bestuurlijk regisseur namens de Minister van Binnenlandse Zaken met als opdracht om afspraken te maken over oplossingen tussen gemeenten en corporaties over de invulling van de volkshuisvestelijke opgave binnen de regio Haaglanden Midden-Holland Rotterdam.

Tijdens het event De Kracht van Kwetsbaarheid deelt Karakus zijn visie en bespreekt de belangrijkste trends en ontwikkelingen. Voor leden is het event gratis toegankelijk, niet-leden betalen een eenmalige bijdrage.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →