Hoogleraar Tineke Abma: ‘Participatie vraagt moed van gemeente’

Hoogleraar Tineke Abma Participatie vraagt moed van gemeente

Op uitnodiging van GemeentenNL spreekt hoogleraar Tineke Abma op 3 oktober op het event De Kracht van de Kwetsbare Bewoner. Zij zal de leden van GemeentenNL vertellen hoe zij meer moed kunnen tonen richting kwetsbare groepen. Prof. dr. Abma is als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit en is gespecialiseerd in participatie en diversiteit. 

Tweedeling

In een interview met Trouw zei Abma eerder dit jaar: ‘Ik zie een tweedeling tussen ouderen ontstaan. Wie een ruime beurs heeft, kiest voor een commerciële zorginstelling of een verpleegkundige aan huis. Wie dat niet kan bekostigen, blijft te lang thuis wonen, met het risico van ongelukken. Of is aangewezen op een publieke instelling die een lange wachtlijst hanteert en onvoldoende zorgkwaliteit kan waarborgen.’

Belangrijke rol gemeente

Over de rol van de gemeente heeft zij een scherp standpunt dat zij zal toelichten tijdens haar keynotespeech op het event De Kracht van de Kwetsbare Burger. Wees er ook bij en kom in gesprek. Vertaal wat je hoort en leer wat jouw eigen gemeente kan doen.

Meer Info & Aanmelden Event

 

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →