Hoe realiseer je betere samenwerking tussen gemeente, corporatie en zorg?

Kracht van de kwetsbare burger

Omdat het werk bij de gemeente toeneemt en complexer wordt door de toename van het aantal kwetsbare burgers is een radicale verandering nodig. Immers, zonder verandering zal jouw werkdruk alleen maar verder oplopen en zullen burgers de dupe worden van een achterblijvende overheid. Juist daarom willen gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties meer samenwerken. Dat is de theorie. In de praktijk valt het echter vaak flink tegen. Maar hoe zorg je dan dat de samenwerking wel een succes wordt?

Werk samen in de praktijk

Tijdens het event De Kracht van de Kwetsbare Burger leer je tijdens een workshop van experts uit het veld waarom de samenwerking tussen gemeente, woningcorporatie en zorg de sleutel tot succes is. Ook leer je hoe je dit concreet aanpakt. De workshopleiders geven jou de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. De focus ligt op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht. Hier kun je ook al je ‘hoe’-vragen stellen aan de kennis- en innovatiepartners.

Ben je erbij?

We zijn benieuwd hoe jij op dit moment de samenwerking binnen en buiten je organisatie ervaart. Loop je weleens tegen bottlenecks aan, werken de gemaakte afspraken naar je zin, is het onderlinge proces op orde? Deel ook jouw ervaring met anderen tijdens deze workshop op het derde event van GemeentenNL in 2019. Aanmelden kan nog via de aanmeldpagina van het event.

Meer Info & Aanmelden Event

 

 

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →