Hoe kun je ervoor zorgen dat burgers zich veiliger voelen in de buurt?

veilige buurt

Uiteindelijk wil iedereen zich veilig voelen in de wereld, zijn buurt, zijn gezin. Er wordt al veel gedaan om dat te bereiken, maar toch zien we dat in wijken waar veel kwetsbare groepen leven nog steeds een onveilig gevoel onder bewoners heerst. Hoe komt dit en welke oplossingen zijn voorhanden? Hoe kun je slimme techniek inzetten? En hoe kun je deze kwetsbare groepen zelf inzetten om aan een veiliger buurt en thuis te werken.

Workshop voor leden

Slimme technologie kan helpen om het leven makkelijker, veiliger, comfortabeler en zorgeloos te maken.  Veel gemeenten oriënteren zich daarom op het verduurzamen en verslimmen van het wonen.  Maar wist je dat je al vrij eenvoudig met beschikbare instrumenten zowel de leefbaarheid als veiligheid in een hele wijk kunt vergroten?  Over dit onderwerp verzorgt GemeentenNL een workshop voor haar leden.

Wat ga je leren?

De workshop vindt plaats tijdens het event De Kracht van de Kwetsbare Burger dat GemeentenNL op 3 oktober organiseert. We laten zien dat het heel goed mogelijk is om voor en met kwetsbare groepen te werken aan een veilige buurt door het inzetten van slimme technieken en slim samen te werken. We leggen je uit waar je rekening mee moet houden, en geven voorbeelden vanuit de praktijk. Punten die aan de orde zullen komen zijn:

  • Waarde: Hoe zorg je ervoor dat kwetsbare groepen de waarde zien van zelf in actie komen?
  • Laagdrempeligheid en simpele communicatie: Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich aangesproken voelt?
  • Persoonlijke benadering: Hoe kun je grote groepen mensen zich toch persoonlijk aangesproken laten voelen?
  • Lokalisatie: Waarom werkt een aanpak in de ene wijk wel, en in de andere niet?
  • Digitale middelen: Hoe kun je deze inzetten bij mensen die er geen affiniteit mee hebben?
  • Samenwerken in een pilot: Hoe kun je met een gezamenlijke wijkaanpak maximaal resultaat behalen?

 

Meer Info & Aanmelden Event

 

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →