Dinsdag: De Kracht van Kwetsbaarheid (online)

Dinsdag De Kracht van Kwetsbaarheid online

Op dinsdag 27 oktober vindt het online event De Kracht van Kwetsbaarheid plaats voor alle leden van GemeentenNL. Ben je er ook bij? Hier is alles wat je moeten weten.

Aanmelden

De leden van GemeentenNL kunnen gratis aan dit online event deelnemen. Nog niet aangemeld, toegangscode kwijt of opnieuw aanmelden? Als lid doe je dit gratis en snel via deze link.

Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie. Kies of je meedoet in de ochtend, middag, hele dag of een gedeelte van het programma.

Ochtendprogramma en sprekers

TIJD ONDERWERP
09.30 OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter Fadime Örgü geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt haar visie op het thema
09.40 TRENDS EN VISIE door Hamit Karakus, algemeen directeur van Platform 31
Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en een blik op de toekomst. Na de presentatie volgt een interview door Fadime en kunnen deelnemers meedoen aan het gesprek.
10.15 KWETSBAARHEID ALS KANS IN DE WIJK door Ronald Simons, oprichter Zellef: het lef om echt jezelf te zijn
Ronald spreekt over het verbinden van kwetsbaarheid en kracht in wijken. Hoe vergroot je het eigenaarschap van mensen in de wijk? Dit kan met minimale professionele inzet. Fadime stelt Ronald een aantal indringende vragen en gezamenlijk maken we de vertaling naar de praktijk.
10.50 PAUZE
11.10 KEYNOTE SPREKER is Prof dr Jeannette Waegemakers Schiff, Faculty of Social Work University of Calgary
Onderzoek toont aan dat de meerderheid van de eerstelijnswerkers kampt met burnout, stress of PTSS. Zij staan vooraan bij het helpen van kwetsbare personen. Maar wie is er dan eigenlijk kwetsbaar: de vrager of de aanbieder? Een overzicht van theorie, visie, onderzoek en praktische aanbevelingen.
12.00 SAMENVATTING EN DISCUSSIE

Middagprogramma en sprekers

TIJD ONDERWERP
13.00 OPENING Middagprogramma door Fadime Orgü
13.05 RESULTATEN WERKGROEP door Kim Oude Luttikhuis, strategisch adviseur wonen en zorg bij Gemeente Berkelland
De werkgroep bespreekt haar nieuwe integrale aanpak die van de toename van kwetsbare personen een kans maakt in plaats van een probleem.
13.25 Q&A met bestuurder Walter Hamers (Talis)
Ontdek de aanpak van corporatiebestuurder Hamers, wat het Talis heeft opgeleverd en welke waardevolle tips hij voor jou heeft.
13.45 CASE BESPREKING door Ferry Nekkers, country manager iLOQ
Hoe zorg je dat bewoners zich thuis veilig voelen? Discussieer mee naar aanleiding van cases uit de praktijk over veilig wonen voor kwetsbare groepen. Maak kennis met innovaties waarmee je de beveiliging van een wooncomplex eenvoudig kunt realiseren.
14.10 Q&A met wethouder Han de Jager (Alphen a/d Rijn)
Wat maakt Alphen bijzonder en hoe werkt de visie door in de praktijk? We bespreken het en beantwoorden jouw vragen.
14.30 KICK OFF NIEUWE WERKGROEPEN
Bedenk wat voor organisatie nodig is om de toename van het aantal kwetsbaren en daarmee de toegenomen druk op de eigen medewerkers aan te kunnen. Beschrijf de belangrijkste scenario’s en passende organisatievormen. Dat is de opdracht van de nieuwe werkgroep Kracht van Kwetsbaarheid. Doe je ook mee?
15.00 AFSLUITING
Samenvatting, vervolg en virtuele toast

Aanmelden

Meld je nu nog aan en wees erbij. Je kunt daarvoor deze link gebruiken.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →