Weg van digitale inspecties

Weg met de digitale inspecties

Arcadis en Cyclomedia zetten volgens eigen eigen zeggen met hun gezamenlijke disruptieve aanpak de markt voor weginspecties in beweging. Hoe dan en wat hebben wij daar aan?

Automatisch inspecteren

De twee bedrijven voeren weginspecties volledig automatisch uit met de expertise van Cyclomedia op het gebied van hoge resolutie 360° panoramafoto’s en een door Arcadis ontwikkeld en verfijnd algoritme. Dat is een disruptieve aanpak. De kwaliteit is ten minste net zo goed als de beoordeling van een gemiddelde weginspecteur. De gevonden wegdefecten kun je via de Street Smart webviewer omzetten naar wegsegmenten van honderd of duizend meter. Zo zien wegbeheerders in één oogopslag waar wegonderhoud noodzakelijk is. En dus is er geen reden meer om de inspecteurs naar buiten te sturen.

Besparing en effect

De gemeente als wegbeheerder bespaart hierdoor fors op de kosten voor weginspecties. Zo zet je het beschikbare budgetten voor wegonderhoud efficiënter en op de juiste locatie in. Dit zorgt voor effectiever wegonderhoud en minder overlast voor de weggebruiker.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →