Gemeente Amersfoort lost problemen particuliere huurders op

Gemeente Amersfoort lost problemen particuliere huurders op

Voor inwoners die een particuliere woning of kamer huren, start de gemeente Amersfoort een pilot met het Huurteam Amersfoort. Want deze huurders lopen in Amersfoort regelmatig tegen problemen aan zoals een te hoge huurprijs, slecht onderhoud of een lakse huisbaas. Het Huurteam bestaat uit specialisten op het gebied van huurrecht, huurprijswetgeving en bemiddeling. Zij helpen om misstanden op de particuliere huurmarkt aan te pakken. Voor huurders is deze dienst kosteloos.

Wethouder voor particuliere huur

Astrid Janssen, wethouder Wonen: “Inwoners die een woning of kamer huren via een  woningcorporatie kunnen bij problemen terecht bij een bewonerscommissie of huurdersorganisatie. Inwoners die via een particulier huren staan er vaak alleen voor als problemen zich voordoen. Dat kan veel stress geven en ervoor zorgen dat je minder prettig woont. Dat we in onze stad starten met een pilot met het Huurteam met gratis advies en oplossingen, is een mooie ontwikkeling.”

Misstanden

De inzet van het Huurteam Amersfoort is een pilot op verzoek van de Amersfoortse gemeenteraad. Het is een manier om inwoners die problemen ervaren op de particuliere woonmarkt bij te staan. Door de registratie van problemen wordt ook inzichtelijk welke missstanden in de particuliere huursector spelen in de stad. Het Huurteam is al actief in andere steden in Nederland waar ze al de nodige hulp hebben geboden. Ook in Amersfoort verwacht het team met succes aan de slag te kunnen.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →