Gemeente Almere beleeft recordjaar gronduitgiften bedrijventerreinen

bedrijventerreinen gemeente almere

De gemeente Almere, lid van GemeentenNL, heeft in 2020 28,3 hectare aan bouwkavels verkocht op de Almeerse bedrijventerreinen. De meeste grond werd verkocht op bedrijvenpark Stichtsekant dat zich vooral richt op logistieke bedrijven en moderne groothandelsbedrijven. De grootste kavel met een oppervlakte van 16 ha werd verkocht aan Lidl dat op Stichtsekant een duurzaam distributiecentrum bouwt. Dit distributiecentrum biedt aan 300 tot 350 mensen werkgelegenheid.

Veel te bieden

Wethouder Maaike Veeningen vindt het goed nieuws dat Almere zo populair is bij bedrijven. “Almere heeft bedrijven ook veel te bieden. Denk onder meer aan de centrale ligging in de Randstad. We hebben de afgelopen jaren ook veel geïnvesteerd in de aantrekkelijkheid van onze bedrijventerreinen. Dit werpt zijn vruchten af en zorgt ervoor dat bedrijven vaker toe te kiezen een vestiging in onze stad. En dat is goed voor de werkgelegenheid.”

Integrale aanpak bedrijventerreinen

Om de verkoop van kavels op bedrijventerreinen te stimuleren heeft de gemeente ingezet op een meer integrale aanpak, het versterken van de banden met het bestaande bedrijfsleven en een verhoogde inzet op marketing en acquisitie. Hiermee wil Almere een gemiddelde verkoop van 7 hectare per jaar realiseren. Met de gerealiseerde verkoop van ongeveer 44 hectare over de afgelopen 4 jaren (met een gemiddelde van 11 hectare per jaar) is deze doelstelling ruimschoots gehaald. Ook voor 2021 zijn de vooruitzichten zeer positief en verwacht de gemeente tussen de 16 en 20 hectare aan bedrijfskavels te verkopen.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →