Ga in gesprek over meer inclusieve leef- en woonomgevingen

Op donderdagmiddag 11 mei praten we in Amersfoort met collega’s en deskundigen over de vraag: “Hoe kunnen we meer inclusieve leef- en woonomgevingen realiseren?” Dat is geen makkelijke vraag, maar wel eentje die we vast en zeker kunnen beantwoorden.

Succesfactoren beoordelen

Voor elke doelgroep is de betekenis van een thuis weer een andere. Zeker voor de groep die zorg nodig heeft. We hebben de locatie Hart van Vathorst gevraagd om zich voor ons open te stellen zodat we daar met elkaar in gesprek kunnen en ook om daar te leren van de succesfactoren van juist deze locatie. Wat maakt dit een echt thuis?

Andere deelnemers

Aan het gesprek doen collega’s mee van gemeenten zoals Almere en Amersfoort. Ook verwelkomen we managers vanuit woningcorporaties zoals Actium, PréWonen, Woonin/Mitros en deltaWonen, onderhoudsbedrijven zoals Hagemans, ontwikkelaar Zenzo, een huurdersorganisatie en onze Maatschappelijke Commissie. Bij elkaar een goed en divers gezelschap dat samen tot nieuwe ideeën en oplossingen kan komen. Want daar gaat het ons om.

Wat we gaan doen

We gebruiken Hart van Vathorst als voorbeeld van een inclusieve leefomgeving. De bedenkers vertellen ons wat er nu precies zo vernieuwend en anders is. We zullen dit ook zelf bekijken en als we willen kunnen we bewoners vragen wat zij ervan vinden.

En daarna… dan gaan wij met elkaar in gesprek. Vanuit de praktijk maken we de vertaling naar wat heel Nederland nodig heeft om te kunnen spreken van een thuis.

Ben je erbij?

Er is plek voor maar een paar mensen om aan het gesprek deel te nemen. Laat daarom snel weten of je erbij kunt zijn. Het gesprek vindt plaats op donderdagmiddag 11 mei van 15.00 – 17.00 uur in Amersfoort.

Wil je er ook bij zijn? Stuur dan een mail aan info@gemeentennl.nl voor meer informatie.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →