Wouter Beek (Triply, VU) over datasilo’s en linked data bij de gemeente

wouter beek triply over linked data

Moderne organisaties wisselen steeds meer verschillende data met elkaar uit. Hierdoor wordt het alsmaar lastiger om data efficiënt te combineren, en ontstaan steeds meer kopieën van dezelfde gegevens. Linked Data is een nieuwe manier om verschillende databronnen met elkaar te verbinden. Hierdoor wordt het voor organisaties makkelijker om data te combineren en uit te wisselen. Dat zegt Wouter Beek, keynote speaker tijdens het event DATABEDREVEN dat GemeentenNL op 12 mei organiseert. 

Wat je eraan hebt

In zijn keynote vertelt Wouter wat de voordelen van Linked Data zijn. Daarnaast geeft hij concrete voorbeelden van hoe Linked Data op dit moment in de praktijk wordt gebruikt om efficiënter met data om te gaan. Het doel hiervan is om jou aanknopingspunten te bieden hoe je Linked Data in je eigen organisatie kunt inzetten en je werk makkelijker kunt maken. 

Over Wouter Beek

Dr. Wouter Beek is medeoprichter van Triply, een organisatie die helpt om op een eenvoudige manier verschillende databronnen te combineren voor nieuwe inzichten. Daarnaast is hij onderzoeker aan Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft veel ervaring met het gebruik van data in de publieke sector.

De leden van GemeentenNL kunnen gratis aan dit event deelnemen en Wouter persoonlijk ontmoeten. Zij kunnen ook de andere events en trainingen volgen. Niet-leden betalen een eenmalige toegangsprijs.

Meer Info & Aanmelden

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →