Speel de virtuele Data Escaperoom

Speel de virtuele Data Escaperoom

Wat zie je als eerste voor je als je aan data denkt? Zijn dat gouden kansen of privacyrisico’s? Dat is het grote data-dilemma van veel gemeenten. Je herkent dat vast wel. Speel daarom met GemeentenNL de virtuele Data-Dilemma escaperoom. Het spel bestaat uit twee delen. Tijdens de Week van de Databedrevenheid speel je deel 1: de AVG-escaperoom. Daarbij zoomen we in op privacyrisico’s van data.

De casus

In de virtuele escaperoom gaat het om de volgende casus:

“Collega Jopie is lekker op vakantie en heeft een puinhoop achtergelaten op zijn werkplek. De informatiebeveiliging laat te wensen over en zijn kantoor is allesbehalve AVG-proof. Zorg jij in deze online escaperoom ervoor dat Jopie zo snel mogelijk zijn zaakjes op orde heeft?” 

Wat je nodig hebt

Je kunt alleen of met meerdere collega’s meedoen aan de escaperoom. Het enige dat je nodig hebt is een goed werkende computer, laptop, tablet of smartphone. En je hoeft geen specifieke kennis van data, computers of digitalisering te hebben. De escaperoom staat op 26 juni vanaf 9.00 uur voor iedereen open. Wat je wel nodig hebt is een aanmelding voor de Week van Databedrevenheid. Heb je die al?

De escaperoom is op speciaal verzoek van GemeentenNL ontwikkeld door het onafhankelijke informatiseringsbureau VVA-informatisering.  Later dit jaar volgt deel 2 van de online escaperoom met als thema ‘de gouden databerg’. Durf jij de uitdaging aan? Meld je dan nu vast aan voor de Week van Databedrevenheid.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →