Het resultaat van wilde ideeën en gekke plannen, en hoe burgers en bewoners hier beter van worden

Kan ik niet gewoon bellen? Je wil iets vragen aan je corporatie of gemeente en stuit op een muur van mail, app, Facebook en chat. En dan horen al die functionaliteiten waarschijnlijk bij een trotse gemeente of corporatie die zichzelf weer helemaal bij de tijd ervaart.

Als lezer van dit artikel kun je waarschijnlijk nog wel overweg met deze mogelijkheden. Maar wat als je moeite hebt met Nederlands, steeds vergeet hoe mail werkt of niet weet wat Facebook is?

Simpel en logisch

Digitalisering biedt een zee aan mogelijkheden, maar moet juist zo simpel en logisch mogelijk zijn voor burgers en bewoners. Ik ben voorzitter van de jury van de Digital Awards om te stimuleren dat digitalisering simpeler gemaakt wordt dan dat ene belletje, zodat digitalisering juist méér mogelijkheden biedt voor burgers of bewoners. Én om te laten zien hoe digitalisering verder kan gaan dan die ene burger of bewoner. Deze staat immers niet alleen, maar heeft een netwerk van buren, familie, vrienden, mantelzorgers of zorgaanbieders. Wat kan digitalisering bieden om dit netwerk te versterken?

Het mooie aan de Digital Awards: laat als corporaties en gemeenten zien waar je met hart en ziel aan werkt en laat dat een inspiratie zijn voor anderen. Laat het resultaat zien van wilde ideeën en gekke plannen, maar laat vooral zien hoe burgers en bewoners hier beter van worden.

En…het hoeft niet perfect of helemaal af te zijn. De kracht zit in het verspreiden van ideeën en concepten waar anderen weer mee verder kunnen werken. Gemeenten en corporaties: doe mee, leer van elkaar en laat zien waar je trots op bent!

Zo neem je deel aan de Digital Awards

Hoe inspireer jij je collega’s en breng je gemeenten naar een hoger niveau? Neem deel aan de awards via DigitalAward.nl. Je collega’s in het land willen meer van je weten. Jouw digitale initiatief inspireert ons. Doe je met ons mee? Geef je dan op voor de nominaties! Gebruik het inzendingsformulier op de speciale Awardswebsite om jouw digitale initiatieven te delen.

Over Philippe Sprenger

Philippe is werkzaam als senior organisatie-adviseur en interim-manager. Daarnaast geeft hij integraal leiding aan de adviesgroep Bedrijfsvoering & Benchmarking en maakt hij deel uit van het MT van Berenschot.

Bekijk alle berichten van Philippe Sprenger →