Duurzaamheid is een datavraagstuk

Duurzaamheid is een datavraagstuk

Marten Middendorp, partner bij Republiq, zal tijdens het event De Week van Databedrevenheid toelichten hoe data kan bijdragen om grotere stappen in verduurzaming te zetten. Hij zal dan voor het eerst de resultaten van een concrete case uit de praktijk presenteren. Deze case draait om 11 maatschappelijke organisaties (woningcorporaties) die samenwerken in een data experiment. Met de data van ruim 100.000 woningen krijgen zij zicht op de kosten en opbrengsten van verduurzaming. Dat levert voordelen voor het klimaat en voor de huurder.

Meer datakennis

Tijdens het event Databedreven zijn er meer bijdragen die waardevol zijn als jouw gemeente met data aan de slag gaat. Zo vertelt Tanaquil Arduin van de gemeente Den Haag over waardegedreven werken met data. Wouter Beek van de VU/Triply laat zien waarom je data beter kunt linken dan in aparte bestanden te bewaren. En Prof. dr. Jaap van den Herik van het Leiden Centre of Data Science zal de hele dag ingaan op actuele ontwikkelingen, onderzoeken en praktijkcases die voor elke gemeente van belang zijn. 

Meer Info & Aanmelden

 

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →