Download jouw nieuwste E-book “De digitale gemeente

E-book De Digitale Gemeente

Onlangs is het nieuwste e-book De Digitale Gemeente verschenen. Per e-mail heb je daar bericht over gehad en ook het complete e-book ontvangen. Heb je het nog niet? Zo komt het ook op jouw bureau.

Wat je weet

Meer dan 32 leden en kennispartners hebben een bijdrage geleverd aan de inhoud van dit boek. Zij delen hun kennis en praktijkvoorbeelden in uitgebreide publicatie die de enige in zijn soort is.

Na het lezen van het E-book weet je hoe de digitale gemeente eruitziet, wat dit betekent voor jouw werk en wat inwoners daarvan vinden. Want de digitale gemeente is in aantocht en is binnenkort overal realiteit. Gemeenten NL verspreidde dit boek al naar meer dan 5 duizend leden en lezers.

Inhoudsopgave

Inleiding

Hoofdstuk 1: Feiten en cijfers
Grotere ambitie leden
Veiligheid
Vaardig thuiswerken
Vooruitblik

Hoofdstuk2: Organisatie
Fases
Digitale strategie
Wat is een digitale gemeente
Zo werkt het
Organisatievorm
Benodigde veranderingen
Toekomst digitale gemeente

Hoofdstuk 3: Processen
Belangrijkste digitale processen
Procesontwikkeling
Voorbeelden uit de praktijk
Essentiële stappen en vereisten

Hoofdstuk 4: Middelen
Communicatiemiddelen
Algoritmes en data
De praktijk
Toepassing en inzet
Ruimte voor vernieuwing
Toekomst
Uitdagingen

Hoofdstuk 5: Mensen
Werkzaamheden
Kennis en vaardigheden
Functieverandering
Toekomstig werk

Hoofdstuk 6: Inwoners
Ervaringen
Gebruik
Verwachtingen
Betrokkenheid
Tips
Betrekken van inwoners

Nawoord

E-book opvragen

Het boek zit boordevol informatie waar je wat aan hebt. GemeentenNL-leden hebben dit boek inmiddels per e-mail ontvangen. Leden krijgen altijd direct bericht zodra een nieuw e-book, onderzoek, document, video, verslag of paper is toegevoegd aan de kennisbank die zij als lid gratis kunnen raadplegen. Nog niet ontvangen? Stuur een mail naar info@gemeentennl.nl en we maken het alsnog in orde.

Voor nog-niet-leden geldt dat zij eerst lid moeten worden. Regel daarom vandaag nog je lidmaatschap van GemeentenNL en krijg toegang tot de kennisbank inclusief het e-book De Digitale Gemeente. Als lid kun je voortaan ook altijd met alle collega’s gratis deelnemen aan events, trainingen en werkgroepen.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →