Download I&A-architectuurplaat voor de gemeente

Een goed werkende informatievoorziening is voor elke gemeente onontbeerlijk. Het verbeteren van de informatievoorziening, begint met inzicht krijgen in het applicatie- en informatielandschap. Om deze reden heeft Native Consulting recent een architectuurplaat gemaakt van het applicatielandschap van een middelgrote gemeente (75.000 inwoners).

Architectuurplaat

In verband met de privacy hebben we op verzoek van de betreffende gemeente de architectuurplaat geanonimiseerd. Nieuwsgierig? De architectuurplaat kun je hier gratis downloaden. Het in kaart brengen van de informatiearchitectuur ondersteunt jouw gemeente op verschillende vlakken:

  • Inzicht krijgen in de complexiteit van applicaties en het beheer van deze applicaties voor zowel technisch beheer als functioneel beheer (key-users).
  • Inzicht krijgen in de informatiestromen tussen de verschillende applicaties en welke gegevens er in een applicatie gebruikt worden.
  • Je kunt een betere inschatting maken van de impact van een nieuwe implementatie en van mogelijk dubbele functionaliteiten van applicaties.
  • Inzicht krijgen in de authenticatiecertificaten (zoals PKI-overheid) van de gemeente.

De architectuurplaat is zo opgesteld dat deze voor iedereen in de gemeente inzichtelijk is. Hierdoor kan de plaat als communicatiemiddel dienen voor het gesprek tussen medewerkers onderling en voor medewerkers richting het management en de directie.

Digital Event

Het Digital Event staat dit jaar volledig in het teken van ‘werken met digitalisering’ en helpt jou om te functioneren in een voortdurend veranderende omgeving.

In je mailbox ontvangen?

Blijf up-to-date en ontvang iedere dinsdag nieuwe artikelen door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Laat je mailadres achter in de rechterkolom op deze pagina.
ACTIE: Schrijf je nu in en ontvang 1 toegangskaart gratis voor een event of training naar keuze.

Over Kees van den Tempel

Kees is adviseur bij Native Consulting, de betrouwbare en innovatieve adviespartner van gemeenten voor complexe vraagstukken op het snijvlak van Informatievoorziening, Dienstverlening en Bedrijfsvoering.

Bekijk alle berichten van Kees van den Tempel →