Dit zijn de winnaars Digital Award 2018

Tijdens het Digital event ‘Data moet je delen’ werden de winnaars bekendgemaakt van de Digital Award 2018. In de categorie Digitale dienstverlening voor corporaties is Woonzorg Nederland de winnaar. De categorie voor gemeenten is gewonnen door Droom van Nederland. Zij ontvingen, onder toeziend oog van 300 collega’s, de awards en het prijzenpakket uit handen van juryvoorzitter Philippe Sprenger.

Oordeel publiek en jury

Beide award winnaars leverden een uitzonderlijke prestatie. Voorzitter Philippe Sprenger: “Het grote aantal inzendingen en stemmen laat zien hoe dit thema leeft. Gemeenten en woningcorporaties maken grote stappen in digitalisering. De jury is aangenaam verrast door de wijze waarop de winnaars technologie op een aansprekende wijze toegankelijk maken voor burgers en bewoners.“
Meer over de winnaars en overige projecten kun je terug vinden op de website: www.digitalaward.nl

Podium voor de beste projecten

De awardshow is dit jaar voor de derde keer georganiseerd en de populariteit hiervoor zien we ieder jaar stijgen. Deze editie zorgde opnieuw voor meer aanmeldingen van projecten en leidde ook tot extra enthousiasme onder stemmers. Een mooie ontwikkeling, waar we het ieder jaar weer voor doen! Extra leuk, de stemming stopte précies op 1000 ingediende stemmen van woningcorporaties, gemeenten, leveranciers en experts. Dit leidde via een openbare stemming tot 3 genomineerden per categorie. Zij werden uitgenodigd om tijdens de finale, welke plaatsvond op het event, hun pitch te houden en hun bijzondere prestatie toe te lichten aan het publiek en de jury.

Los van de publieksstemming heeft de vakjury de genomineerden inhoudelijk beoordeeld. Op deze manier konden zowel grote als kleine organisaties kans maken op de Digital Awards. De vakjury stond dit jaar onder leiding van Philippe Sprenger (Berenschot) met als leden Jaap Kleijwegt (BDO Advisory), Hans Lussing (CorpoNet), Jan-Paul Schop (USP Marketing Consultancy) en Nico Overdevest (Rochdale).

Digitalisering is booming

De Digital Awards zijn in 2016 door CorporatieNL in het leven geroepen om corporaties verder te stimuleren bij hun initiatieven op het gebied van digitalisering. Zij vindt het van belang dat de toenemende bestedingen op een maatschappelijke verantwoorde wijze plaatsvinden en ten dienste staan van de huurders van woningcorporaties. CorporatieNL is het meest inspirerende kennisnetwerk voor de corporatiesector. Daarom vindt zij het haar taak om vernieuwing te stimuleren en kennis te delen. De Digital Awards spelen daarbij naast publicaties, events en trainingen een ondersteunende rol.

Woonzorg Nederland schreef ook zelf iets over de het winnen van de Digital Award

Droom van Nederland publiceerde een video over de bekendmaking tijdens de awardshow

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →