69% gemeenten verwacht organisatieveranderingen door kunstmatige intelligentie

Onderzoek 69% gemeenten verwacht organisatieveranderingen door kunstmatige intelligentie.jpg

De grote meerderheid van Nederlandse gemeenten verwacht dat onder meer kunstmatige intelligentie en deep learning voor grote veranderingen in de organisatie zal zorgen. In totaal 69% verwacht dit, terwijl 14% het juist niet verwacht en 17% het nog niet weet. Dat blijkt uit onderzoek van GemeentenNL onder 847 bestuurders, directeuren, managers en medewerkers van alle Nederlandse gemeenten.

 

Stelling: “De digitale revolutie gaat met kunstmatige intelligentie en deep learning op korte termijn voor grote veranderingen zorgen in onze economie en dus ook in onze organisatie.”

69% gemeenten verwacht organisatieveranderingen door kunstmatige intelligentie

Management is meer overtuigd

Opvallend is een uitsplitsing naar functieniveau. Daarbij wordt duidelijk dat het topmanagement meer overtuigd is van de komende veranderingen dan de rest van de organisatie. De stelling is namelijk ook voorgelegd aan gemeentesecretarissen, directeuren, managers, afdelingshoofden en teamleiders. Van die groep verwacht 75% dat onder meer kunstmatige intelligentie grote gevolgen voor de eigen organisatie zal hebben. 

Volledig rapport downloaden

Als lid van GemeentenNL kun je het het volledige onderzoeksrapport in hoge resolutie downloaden in de kennisbank. Je kunt dan tevens deelnemen aan de werkgroep Datastrategie, het event Databedreven en de trainingen op het gebied van omgaan met data. Natuurlijk kunnen jij en je collega’s dan ook deelnemen aan de andere events, trainingen, werkgroepen, publicaties en kennisbank. Kijk hiervoor op de lidmaatschapspagina.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →