Betekenis Grondwet als hologram in stadhuis Almere

In de centrale hal van het stadhuis van Almere staat een box waarin 8 bekende Almeerders als hologram aangeven wat de Grondwet voor hun betekent. Deze uiting is uniek, want op geen enkele andere plek in Europa is er een overheidsorganisatie die via een dergelijke technische innovatie betekenis geeft aan de woorden en waarden van onze Grondwet. De Almeerders die als hologram verschijnen zijn Claire Slingerland, Remy Bonjasky, Enith Brigitha, Hakim Radwan, Tanja Jess, Marcel en Mayim Kolder, Vinco David en Adjiedj Bakas.

Doel

Met dit hologram kunnen inwoners en bezoekers de Grondwet beleven. Rondom het hologram staan informatiepanelen waarbij ook via verhalen van Almeerders de relatie wordt aangebracht tussen Artikel 1, de Grondwet en de betekenis daarvan. Het doel van de gemeente is dat mensen ervan leren en met elkaar in gesprek gaan om de verschillen te overbruggen.

Bij de totstandkoming zijn vele mensen betrokken: raadsleden, studenten, Almeerse ondernemers, ambtenaren, inwoners. De uiting is een product van en voor Almere. De gemeente is trots op de wijze waarop dit product tot stand is gekomen. Burgemeester Ank Bijleveld heeft in aanwezigheid van degene die direct betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en realisatie het hologram en de informatie eromheen onthuld.

Eyecatcher zien

De gemeente denkt dat deze holobox een eyecatcher en showcase kan zijn voor andere gemeenten en bezoekers die in het verlengde van de Floriade ook van deze interactieve uiting kennis willen nemen. Iedereen is van Almere en Almere is van iedereen, vandaar dat iedereen van harte is uitgenodigd om in de hal van het stadhuis een kijkje te komen nemen.

Over Redactie GemeentenNL

De redactie van GemeentenNL bewaakt de kwaliteit van artikelen, selecteert het nieuws en staat open voor jouw vragen en suggesties.

Bekijk alle berichten van Redactie GemeentenNL →