Werkgroep Digitaal

digital event

 

De datagedreven gemeente

De transformatie naar volledig datagedreven werken zal aan geen enkele sector voorbijgaan, ook niet aan de gemeenten. Alle ontwikkelingen rondom data zijn relevant om processen efficiënter te maken, om waardevermeerdering te realiseren, nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen en om de inwoner nog tevredener te maken. Ze hebben een grote invloed op het functioneren van de gemeente. Hierdoor is het voor iedere medewerker noodzakelijk om zijn of haar vaardigheden aan te passen aan de nieuwe realiteit.

Gevolg van het probleem

Wat gebeurt er als de gemeente en haar medewerkers zich niet aanpassen aan de nieuwe realiteit? Dan kan zij op de langere termijn niet meer goed functioneren, waardoor de continuïteit in gevaar komt.

Opdracht

Bedenk binnen 1 jaar minimaal één nieuwe methode die ervoor zorgt dat werken met data beter, leuker en efficiënter wordt, zodat tegelijkertijd de hele organisatie er profijt van heeft. Voorwaarde: de nieuwe methode(n) is/zijn compliant en passend binnen de financiële mogelijkheden.

Voorzitter van de werkgroep

Rob Janssen, projectmanager Data & Informatie bij ingenieurs- en adviesbureau Antea Group is voorzitter van deze werkgroep. Rob is dagelijks bezig met trajecten waarin data-analyse en -visualisatie centraal staan.

Rob: ”Ik ben ervan overtuigd dat het gebruik van data en nieuwe technologieën helpt om onze leefomgeving schoner, gezonder en bereikbaarder te maken. De afgelopen jaren maak ik me sterk voor overheden die datagedreven werken. Dit doe ik samen met collega’s én klanten. Door met elkaar in gesprek te zijn en samen nieuwe oplossingen en concepten te ontwikkelen. Een kwestie van pionieren; een ontdekkingsreis langs de ongekende mogelijkheden die data-oplossingen ons te bieden hebben. En altijd met de maatschappelijke vraagstukken als vertrekpunt waarbij de mens centraal staat.”

Leden werkgroep

De reeds aangemelde deelnemers van de werkgroep zijn werkzaam bij de gemeenten Groningen, Leiden, Breda, Alphen aan den Rijn, Wageningen en Altena aangevuld met adviseurs en marktpartijen.

Deelnemen aan deze werkgroep?

Denk mee over oplossingen voor de belangrijkste problemen in onze sector. Maak deel uit van het multidisciplinaire team dat nieuwe methoden, technieken en aanpakken ontwikkelt. Stel jouw kennis beschikbaar en leer van anderen. Doe ook mee met deze werkgroep en stuur een e-mail naar Rob Janssen: rob.janssen@anteagroup.com