Jeugdhulp 2022

Wat is er toch aan de hand met de jeugdhulp

Gestuwd door de pandemie en klemgezet door te beperkte financiële middelen is de jeugdhulp inmiddels een grote uitdaging voor alle gemeenten en daarmee dus ook voor veel inwoners. Onze jeugd heeft steeds meer en vaker hulp nodig en wij als gemeenten zijn degenen die dit moet regelen. En dat gaat nog niet goed genoeg.

Steeds vaker is sprake van multiproblematiek bij de jeugd waardoor het ene probleem zich bovenop het andere stapelt en een eenduidige aanpak met een enkele hulpverlener moeilijker wordt. Er zijn ook zaken die veranderen: onderling moeten we vanaf 2022 betere financiële afspraken maken dankzij het nieuwe woonplaatsbeginsel.

Het is tijd om de jaarlijkse balans op te maken. Waar staan we nu en met welke nieuwe regelingen en afspraken krijgen we te maken? En hoe kunnen we de groeiende problematiek in de jeugdhulp tijdig en goed ombuigen?

Wat je kunt verwachten

De bijeenkomst Jeugdhulp 2022 is een jaarlijkse online update over de ontwikkelingen in en rond de jeugdhulp. We besteden aandacht aan:

  • taakopvatting en invulling
  • nieuwe regelingen, verplichtingen en mogelijkheden
  • voorbeelden uit de gemeentelijke praktijk
  • de veranderende rol van de verschillende betrokken partijen
  • oplossingen op het gebied van innovatie, administratie en samenwerking
  • de gevolgen voor jouw werk

Wat je leert

Na afloop van deze online bijeenkomst ken je de nieuwste ontwikkelingen en regelingen en weet je hoe je daar in de praktijk mee om moet gaan. Ook weet je op welke nieuwe manieren je kunt samenwerken om de toenemende problematiek te keren. En je bent op de hoogte van innovatieve manieren van werken in de jeugdhulp.

Prijs

Gratis voor leden, niet-leden betalen €600,- exclusief BTW

Locatie

Volg deze training live via je computer of achteraf via de kennisbank voor leden

Datum

24 februari 2022

Programma

(onder voorbehoud van wijzigingen)

TIJD ONDERWERP
13.30Ontwikkelingen in de jeugdhulp
09.15Woonplaatsbeginsel
 Veranderende hulpvraag
 Financieel: regelingen, richtlijnen en knelpunten
 Praktijkvoorbeeld
14.30Koffie en theepauze
14.45Innovatie en nieuwe samenwerkingsverbanden
 Digitalisering
 Doelgroep centraal
 Minder administratieve lastendruk
 Nieuwe samenwerkingen
 Organisatie meekrijgen in veranderingen
16.00Einde

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met de jeugdhulp. Je werkt binnen of voor het sociaal domein of bent betrokken bij de administratie, digitalisering of procesinrichting. Bijvoorbeeld als beleidsadviseur, consulent, teamleider, juridisch medewerker, contractmanager, regisseur of coördinator.

Meld je aan

Ben jij of is jouw organisatie lid van GemeentenNL? Dan kun je gratis deelnemen. Nog geen lid? In dat geval betaal je voor eenmalige toegang.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.