Workshop Draagvlak voor Verandering

Als je oprechte belangstelling hebt voor wat anderen belangrijk vinden dan lukt het om ze mee te krijgen in jouw verhaal. Dat geldt ook voor digitale veranderingen en al helemaal als je elkaar niet elke dag meer op kantoor ziet. Buig digitale angst om naar acceptatie van veranderingen en verbondenheid. Leer hoe je anderen meekrijgt in verandering.

Aan de slag

In deze workshop krijg je praktische tips om de veranderbereidheid in verandertrajecten te verhogen en weerstand te verminderen.

Onderwerpen die de revue passeren zijn:

1. Een goed uitgedacht veranderproces is belangrijk bij het succesvol doorvoeren van een digitale transformatie.
  2. Het veranderingsproces uitgesplitst in fasen.
  3. Mensen houden in het algemeen niet zo van verandering. Of het nu gaat om de digitalisering van een organisatie of een andere verandering, wees daarom voorbereid op weerstand.
  4. Hoe kun je weerstand voorkomen? Betrokkenheid en transparantie zijn belangrijke waarden om vertrouwen te verkrijgen. Hoe doe je dat?
  5. Door weerstand te erkennen (eng maar effectief) bereik je gedragsverandering bij de ander. Van weerstand naar verbondenheid: een inkijkje in motiverende communicatie.
  6. Wat levert het bewust omgaan met de autonomie van de ander op in het veranderingsproces? Een inkijkje in progressieve communicatie.

Datum, tijd en locatie

De workshop vindt plaats op dinsdag 18 mei 2021 van 13.30 uur tot 15.00 uur. Het betreft een hybride workshop met enkele deelnemers in onze studio en andere deelnemers online.

(gratis voor leden)

Onderdeel Digital Event 2021

Deze workshop is onderdeel van het middagprogramma van het Digital Event 2021. De leden van GemeentenNL kunnen gratis deelnemen. Zij kunnen ook de andere events en trainingen volgen. Niet-leden betalen een eenmalige toegangsprijs.

Trainer

Angéla Tromer is na haar studie begonnen als loopbaan- en outplacementadviseur. Zij verbreedde haar expertise als projectleider/manager bij een groot personeelsadviesbureau. Sinds 2002 werkt zij vanuit haar eigen training en adviesbureau TromerTrain en richt zij zich op training, coaching en communicatie advies voor de zakelijke dienstverlening, (semi)-overheid en de zorg.

Haar ruime ervaring verwerkt zij in praktische programma’s voor haar trainingen en workshops op het gebied van effectief leiderschap, communicatie en gedragsverandering. Angéla heeft vele organisaties geholpen bij het doorvoeren van veranderingen met praktijkgerichte en no-nonsens trainingsprogramma’s en workshops voor management en uitvoerenden. De praktijk van de deelnemers staat centraal. Leren door doen is haar motto, zo zet zij samen met haar enthousiasme iedereen in beweging.