Wonen & Zorg voor Iedereen

Wonen & zorg voor iedereen

Steeds meer organisaties lukt het om het toekomstige Wonen & Zorg prima te realiseren. Ondanks alle uitdagingen en drempels. Tijdens deze bijeenkomst ervaar je hoe zij dat doen, waar ze rekening mee houden en hoe zij samenwerken. Je praat ook mee over de oplossingen die je zelf ziet. Want wat is ervoor nodig om Wonen & Zorg voor iedereen in 2030 op orde te hebben? Hier moet je bij zijn.

 

Datum en plaats

Dinsdagochtend 10 oktober 2023.
Locatie: KAS, De Bleek 13, 3447 GV Woerden.

Prijs

Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan dit event deelnemen. 

Aanleiding

Nederland vergrijst en groeit. Het aantal zelfstandig wonende ouderen is in 2040 twee keer zo groot als nu. Tegelijk neemt het aantal jongeren met een zorgvraag flink toe. Maar onze zorgvoorzieningen blijven achter. Het is sowieso een uitdagende tijd voor ons allemaal. We hebben te maken met stijgende kosten voor energie, bouw en grond. En denk ook aan personele tekorten waardoor de zorg uit wijken, dorpen en steden dreigt te verdwijnen.

Toch slagen sommigen erin om succesvol te zijn. Wat is hun geheim?

Wat je leert

Na afloop van deze bijeenkomst heb je de antwoorden en visies waarmee je het Wonen & Zorg succesvol kunt organiseren. Laat je inspireren door de kennis van experts over nieuwe concepten, samenwerkingen met partners en integrale aanpakken.

Centrale vragen

Tijdens deze bijeenkomst vinden we met elkaar de antwoorden op de centrale vragen “Wat is ervoor nodig om Wonen & Zorg voor iedereen in 2030 op orde te hebben? En hoe kunnen we dat met elkaar organiseren?”

Programma

INLOOP
WELKOM door Tino Meijn, directeur GemeentenNL
OPENING door dagvoorzitter Fadime Örgu, lid Maatschappelijke Commissie GemeentenNL
ONTWIKKELINGEN & UITDAGINGEN door Hans Adriani, Statenlid en eerder Voorzitter Taskforce Wonen & Zorg
Belangrijke ontwikkelingen die we positief kunnen inzetten om wonen & zorg voor iedereen mogelijk te maken. En de uitdagingen die we moeten oppakken.
DIALOOG
In deze dialoog maken we met elkaar de gezamenlijke uitdaging helder. Praat mee en licht je mening toe.
KORTE PAUZE
VISIE & OPLOSSING - HET NIEUWE WONEN & ZORG VOOR IEDEREEN door Masi Mohammadi (Lector Architecture in Health HAN)
Tijdens dit onderdeel stappen we van het nu naar de toekomst in 2030. Hoe kunnen ervoor zorgen dat woonomgevingen aansluiten op wat mensen willen, kunnen en nodig hebben? Niet alleen voor zorgbehoevenden, maar voor iedereen. Masi laat zien hoe dat kan.
SUPERBRAINSTORM
Er zijn meer oplossingen nodig die ons dichterbij het Wonen & Zorg voor iedereen brengen. Welke oplossingen zijn er vanuit jouw organisatie en expertise te bedenken. Waarmee kun jij aan de slag?
DIALOOG
Tijd om over te gaan tot actie. In groepen gaan we uiteen om de oplossingen die er liggen concreet te maken.
GETTING THE PICTURE
De onderdelen uitdaging, oplossing en actie komen samen. We malen concreet wat we na vandaag kunnen doen, welke samenwerkingen we aan willen gaan en welke resultaten we daarmee kunnen halen.
GROEPSFOTO
Met alle deelnemers die de missie Een Thuis voor Iedereen in 2030 steunen.
LUNCH
EINDE BIJEENKOMST

Deelnemers

Tijdens de bijeenkomst ontmoet je andere leden van GemeentenNL die werken bij gemeenten, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, marktpartijen en zorgorganisaties.

Aanmelden

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.