Videotraining: basis WMO 2015

videotraining

Voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) voert de gemeent de regie, zij bepaalt wat wel en niet kan. En jij hebt daar in je werk mee steeds vaker mee te maken. Daarom is het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn van de WMO 2015.

Wat je leert

Na deze videotraining ben je op de hoogte van de hoofdlijnen van het stelsel van wonen, zorg en welzijn. Je kent de (on)mogelijkheden die er binnen de WMO zijn die voor jou van belang zijn. Je leert hoe je de lokale verschillen kunt ontdekken en hoe je hiermee om kunt gaan. Wanneer moet iemand verhuizen of kan er toch een traplift geplaatst worden? Wanneer is de woningaanpassing nou eigenlijk voor rekening van de gemeente en wanneer voor de corporatie? Wie zorgt voor de opslagruimte voor de scootmobiel? Waarom krijgt de inwoner die overlast veroorzaakt in de wijk geen begeleiding?


Prijs

€595,- exclusief btw
✔ Inbegrepen in lidmaatschap

Locatie

Volg deze training live via je computer of achteraf via de kennisbank voor leden.

Datum

16 april 2020


Programma

TIJD ONDERWERP
12.00Inhoud van de WMO
12.10Hoofdtaken van gemeente en corporatie
12.15Persoonsgebonden budgetten
12.20Woningaanpassingen
12.30 Samenvatting

Voor wie?

Deze videotraining is bestemd voor medewerkers die in hun dagelijks werk te maken hebben met de WMO en met mensen die zorg nodig hebben. Je wilt inzicht en handvatten hebben om de reikwijdte te kunnen bepalen van zowel de corporatie als de gemeente binnen de WMO.


Meld je aan

Ben jij of is jouw organisatie lid van GemeentenNL? Dan kun je gratis deelnemen. Nog geen lid? In dat geval betaal je voor eenmalige toegang.

Inschrijfformulier