Training Duurzaam Assetmanagement implementeren

Training Duurzaam Assetmanagement implementeren

Wat je leert

In deze training leer je wat Duurzaam Assetmanagement inhoudt voor je eigen organisatie en hoe je dit verder vorm en inhoud kunt geven.


Prijs

€595,- exclusief btw
✔ Inbegrepen in lidmaatschap

Locatie

Oudlaen, Oudlaan 4 te Utrecht
Onze trainingslocatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto.

Datum

17 september 2020


Toelichting en achtergrond

Duurzaamheid en assetmanagement zijn in de meeste organisaties gescheiden. De assetmanager en de duurzaamheidscoördinator concurreren soms zelfs om de beschikbare middelen. Daardoor bereiken deze organisaties niet alle mogelijke voordelen die met integratie te behalen zijn en missen zij kansen om hun doelen te realiseren. Door de synergie op te zoeken, lukt het om beschikbare middelen optimaal te gebruiken.

Duurzaamheid en assetmanagement hebben enkele belangrijke gemene delers, zoals het denken vanuit levenscyclus en het zuinig zijn op materialen. Ook hebben ze overeenkomstige uitdagingen, zoals klimaatverandering, afnemende financiële middelen en toenemende schaarste van grondstoffen die van vitaal belang zijn voor een goede operatie. Door via Duurzaam Assetmanagement de synergie op te zoeken tussen assetmanagement- en duurzaamheidsdoelstellingen, lukt het om beschikbare middelen optimaal te gebruiken.


Inhoud van de training

Tijdens de training Duurzaam Assetmanagement krijg je concrete handvatten aangereikt om de woningvoorraad écht te verduurzamen, op een wijze die verantwoord is volgens criteria voor assetmanagement en duurzaamheid. Dit leidt tot een woningvoorraad die niet alleen in energetisch, maar ook in financieel, sociaal en ecologisch opzicht duurzaam is.


Programma

TIJD ONDERWERP
09.30Welkom en voorstelronde

Het begrip duurzaamheid

Wat is Duurzaam Assetmanagement?

De principes van assetmanagement en de aansluiting
bij duurzaamheidsdoelstellingen

Impactanalyse: Welke impact heeft jouw organisatie op duurzaamheid?

Hoe kan het beter en waar kan je beginnen?

Krachtenveldanalyse rondom de ambities en de uitvoering

Wat is de volgende stap?

Voorbeelden van best practices in de sector

Tips en praktijkcases
16.30 Einde

Voor wie?

Vastgoedmanagers, vastgoedadviseurs, assetmanagers, medewerkers vastgoed, duurzaamheidsadviseurs, directieleden en anderen die belast zijn met de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed.


Meld je aan

Ben jij of is jouw organisatie lid van GemeentenNL? Dan kun je gratis deelnemen. Nog geen lid? In dat geval betaal je voor eenmalige toegang.

Inschrijfformulier