Online training: Duurzaam Assetmanagement implementeren

Training Duurzaam Assetmanagement implementeren

Duurzaamheid en assetmanagement zijn in de meeste organisaties gescheiden. De assetmanager en de duurzaamheidscoördinator concurreren soms zelfs om de beschikbare middelen. Daardoor bereiken deze organisaties niet alle mogelijke voordelen die met integratie te behalen zijn en missen zij kansen om hun doelen te realiseren. Door de synergie op te zoeken, lukt het om beschikbare middelen optimaal te gebruiken.

Duurzaamheid en assetmanagement hebben enkele belangrijke gemene delers, zoals het denken vanuit levenscyclus en het zuinig zijn op materialen. Ook hebben ze overeenkomstige uitdagingen, zoals klimaatverandering, afnemende financiële middelen en toenemende schaarste van grondstoffen die van vitaal belang zijn voor een goede operatie. Door via Duurzaam Assetmanagement de synergie op te zoeken tussen assetmanagement- en duurzaamheidsdoelstellingen, lukt het om beschikbare middelen optimaal te gebruiken.

Wat je leert

In deze training leer je wat Duurzaam Assetmanagement inhoudt voor je eigen organisatie en hoe je dit verder vorm en inhoud kunt geven.


Prijs

€595,- exclusief btw
✔ Inbegrepen in lidmaatschap

Locatie

Volg deze training live via je computer of achteraf via de kennisbank voor leden

Datum

17 september 2020


Programma

TIJD ONDERWERP
09.00Het begrip duurzaamheid
09.15Wat is Duurzaam Assetmanagement?
09.30De principes van assetmanagement en de aansluiting bij duurzaamheidsdoelstellingen
09.45Impactanalyse: Welke impact heeft jouw organisatie op duurzaamheid?
10.30Pauze
10.45Hoe kan het beter en waar kan je beginnen?
11.00Krachtenveldanalyse rondom de ambities en de uitvoering
11.15Wat is de volgende stap?
11.45Voorbeelden van best practices in de sector
12.00Tips en praktijkcases
12.30Samenvatting, vragen en afsluiting

Voor wie?

Vastgoedmanagers, vastgoedadviseurs, assetmanagers, medewerkers vastgoed, duurzaamheidsadviseurs, directieleden en anderen die belast zijn met de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed.


Meld je aan

Ben jij of is jouw organisatie lid van GemeentenNL? Dan kun je gratis deelnemen. Nog geen lid? In dat geval betaal je voor eenmalige toegang.

Inschrijfformulier