Sociale innovatie

Online training Sociale innovatie

Onder sociale innovatie verstaan we de ontwikkeling van nieuwe strategieën, concepten, ideeën en organisatievormen die een oplossing bieden voor maatschappelijke problemen. Sociale innovatie is een opkomende trend en het is anders dan de traditionele technische innovatie, omdat we over mensen en samenwerken spreken en niet over machines of producten. De bedoeling van sociale innovatie is het aanpakken van sociale noden door het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten waarbij we de participatie van bewoners bevorderen en hun kracht versterken.

Wat je leert

Het uitgangspunt bij sociale innovatie is dat je niet meer zelf alle oplossingen bedenkt maar dat je juist de kennis en ervaring van alle medewerkers, bewoners en stakeholders inzet om maatschappelijke problemen op een vernieuwende wijze op te lossen. Samen ben je in staat concrete verbeterpunten te bedenken voor bijvoorbeeld de toename van kwetsbaren, betalingsproblematiek, financiering, klimaatverbetering of andere maatschappelijke uitdagingen. Na deze online training weet je hoe je sociale innovatie inzet en kun je concrete stappen zetten.

Prijs

€600,- exclusief btw
Alleen leden van GemeentenNL kunnen gratis aan deze training deelnemen

Locatie

Volg deze online training live via je computer, laptop of mobiel

Datum

15 september 2022


Programma

TIJD ONDERWERP
09.00Soorten innovatie: technologisch, sociaal, proces
09.15Sociale innovatie: inhoud, doel en betekenis
09.45Soorten problemen en oplossingen
10.00Aanpak en organisatorische voorwaarden
10.30Pauze
10.45Draagvlak creëren
11.15Praktijkcase
12.00Stappenplan
12.30Samenvatting, vragen en afsluiting

Trainer

Patrick Groenewegen, Coach sociale innovatie & Organisatie
Patrick Groenewegen is erin gespecialiseerd om professionals (te leren) kwaliteit te leveren door de focus op vakmanschap om daarmee professionele en organisatiedoelstellingen weten te realiseren. Vanuit zijn jarenlange ervaring in de Zorg begeleidt hij succesvol professionals en organisaties in diverse maatschappelijke uitdagingen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor managers, teamleiders, coördinatoren, strategen, adviseurs en medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met maatschappelijke uitdagingen op het gebied van wonen, doelgroepen, klimaat of organisatie.


Meld je aan

Als lid van GemeentenNL kun je gratis deelnemen. Vul je gegevens hieronder in. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk nu in orde en wees er voortaan ook bij.

Inschrijfformulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.