Event Samen slim in het sociaal domein

event samen slim in het sociaal domein

De Jeugdzorg in jouw gemeente vooruit helpen? Dit is je kans!

De maatschappij is jouw klant. En je klant verdient de beste dienstverlening. Die kun je alleen bieden als je processen aansluiten bij wat je klant nodig heeft. Maar hoe pak je dat aan? Hoe maak je de juiste keuzes, terwijl je tegelijkertijd te maken hebt met wet- en regelgeving, tekorten op de begroting en te weinig tijd voor de uitvoering van je kerntaken? Kortom: hoe verbeter je de prestaties van jouw gemeente op het gebied van Jeugdzorg?

Pak je kans en kom naar ‘Samen slim in het Sociaal Domein’

Donderdag 9 april 2020

Deelnemers

Maximaal 80 personen

De locatie voor 2020 volgt. Onze locaties zijn altijd centraal in het land met goede bereikbaarheid.

Wat kan je verwachten?

Tijdens het event ‘Samen slim in het Sociaal Domein’ op donderdag 9 april 2020 leer je hoe je de prestaties van jouw gemeente op het gebied van Jeugdzorg kunt helpen verbeteren. Je vergroot je kennis van nieuwe oplossingen en ontdekt hoe je met flexibiliteit, nieuwe vormen van samenwerking en digitalisering de Jeugdzorg efficiënter organiseert.

Verbeter ook de prestaties van jouw gemeente

Wat levert het event jou op?

Na afloop van het event:

• begrijp je hoe je kunt groeien richting een flexibele en wendbare gemeente, maar ook hoe je je collega’s meekrijgt in die verandering.
  • heb je meer kennis van de huidige en de toekomstige ontwikkelingen binnen de Jeugdzorg én van de impact daarvan op jouw gemeente.
  • weet je hoe je met data kunt sturen om meer inzicht in en grip op de tekorten in de Jeugdzorg te krijgen.
  • heb je nieuwe handvatten om efficiënter te werken, waarmee je de ambities van jouw gemeente waarmaakt.
  • kun je kennis die je hebt opgedaan omzetten in betere prestaties voor de Jeugdzorg in jouw gemeente!

Programma en sprekers

09.30 Inloop en ontvangst met koffie en thee
10.00 Opening en welkom door dagvoorzitter
10.15 Ervaringen uit de jeugdzorg
10.40Huidige ontwikkelingen en het perspectief van de gemeente
11.00 KEYNOTE SPREKER – volgt
Innovatieve samenwerking in de Jeugdzorg:
Hoe pakt de gemeente dit aan?
11.45 Afronding plenair ochtendprogramma en introductie interactieve sessies
12.00 Lunchpauze
13.00 Interactieve sessies ronde 1 – Kies uit diverse thema’s
14.00 Interactieve sessies ronde 2 – Kies uit diverse thema’s
14.45 Koffie en theepauze
15.15 PANELDISCUSSIE
Het panel bestaat uit deskundigen werkzaam bij gemeenten, wetenschap, zorg
15.45 Samenvatting en afsluiting door dagvoorzitter
16.00 Netwerkdrankje en hapje

>> Interactieve sessies – kies uit vier thema’s

Verschillende sprekers geven jou de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. In deze sessies ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in een thema of nieuwe ontwikkeling. Hier kun je ook al je ‘hoe’-vragen stellen aan de kennis- en innovatiepartners. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per sessie.

Heeft jouw organisatie een product, dienst of innovatie waarmee je gemeenten kunt helpen? Sluit je dan aan als expert

Het event ‘Samen slim in het Sociaal Domein’ is bedoeld voor:

• managers, teamleiders en hoofden binnen het sociaal domein, jeugdzorg, wonen, burgerzaken, klantenservice
  • beleidsadviseurs em -medewerkers van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties en zorg
  • bestuurders, directie en toezichthouders
  • coördinatoren, adviseurs, programmamanagers, consulenten
  • hoofden informatisering, hoofden ict, I&A adviseurs, projectleiders
  • leveranciers en adviseurs die actief zijn in de sector

>> Deelnemers

Benieuwd welke collega’s en andere professionals uit de sector je kunt ontmoeten? Tijdens het laatste event waren deelnemers aanwezig die bijvoorbeeld werken bij de gemeenten Zaanstad, Werkom, Utrecht, Oldebroek, Breda, Utrecht, Brunssum, Nijmegen, Vlissingen, Maasdriel en meer. Ben je er ook bij?

Ook deelnemen? Meld je aan!

Met elkaar maken wij het werken bij de lokale overheid nog beter.
Hulp nodig bij het aanmelden? Mail naar klantsupport@publicnl.nl

Ga naar het inschrijfformulier

Partners

Een paar toonaangevende kennis- en inspiratiepartners is door GemeentenNL gevraagd mee te werken aan het event. Zij zijn benaderd om hun expertise ter beschikking te stellen tijdens een van de interactieve kennissessies en in een eigen stand duurzame en innovatieve aanpakken te tonen. Je kunt ook bij ze terecht voor praktische tips, actuele vraagstukken of advies.