Event Samen slim in het sociaal domein

event samen sterk in het sociaal domein

Sociaal domein Event 2019: Samen slim in het sociaal domein

Na afloop van het event Samen Slim in het Sociaal Domein verbeteren de dienstverlening en de prestaties van jouw gemeente binnen het Sociaal Domein, doordat je weet hoe je binnen de wettelijke en financiële kaders gezamenlijk anders kunt organiseren en beter kunt digitaliseren.

Wat kan je verwachten?

Het is de wens van jouw gemeente om meer resultaat en een betere dienstverlening te realiseren op het gebied van wonen, werk en zorg. Je moet daarbij binnen de nieuwe kaders van wetgeving en financiering blijven. Dat kan alleen met nieuwe vormen van samenwerking. Daarbij zul je anders naar je eigen organisatie en naar de mogelijkheden van digitalisering moeten kijken. Zo krijg je meer resultaat en verbetert je dienstverlening aan de burgers.

Het event is bedoeld voor:
- managers, teamleiders en hoofden sociaal domein, wonen, burgerzaken, klantenservice,
- beleidsadviseurs van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties en zorg
- bestuurders, directie en toezichthouders
- coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
- hoofden informatisering, hoofden ict, I&A adviseurs, projectleiders
- leveranciers en adviseurs die actief zijn in de sector

Waarom deelnemen?

De maatschappij verlangt steeds betere dienstverlening van jouw gemeente. Ook heb je te maken met nieuwe doelgroepen die elk hun eigen beleid vereisen. Er is bijvoorbeeld groeiende problematiek rondom mensen met verward gedrag en het langer zelfstandig thuis wonen van kwetsbare doelgroepen. Daarnaast nemen de financiële tekorten op de WMO en jeugdzorg fors toe. En je hebt dan ook nogeens te maken met nieuwe privacyvraagstukken. Hoe houd je het overzicht en maak je de juiste keuzes? Tijdens dit event leer je hoe je anders organiseert en beter digitaliseert.

Programma en Sprekers

Het event duurt van 10.00 tot 16.30 uur. In de ochtend volg je als deelnemer een plenair programma waarin we de trends, ontwikkelingen en praktische oplossingen bespreken. Na de lunch kun je kiezen uit de interactieve sessies over onder meer:
- praktijkvoorbeelden van andere gemeente
- hoe ga je verantwoord om met data in het sociaal domein?
- hoe kun je nog beter werken met digitalisering?
- hoe bereik en betrek je de burger?

Deelnemers en partners

We verwelkomen 100 deelnemers die werkzaam zijn bij gemeenten, rijksoverheid, belangenbehartigers, advisering, leveranciers en zelfstandigen. Deze gemeenten zijn bijvoorbeeld ook uitgenodigd: Amstelveen, Amsterdam, Zwijndrecht, Woerden, Opmeer, Apeldoorn, Den Helder, Bloemendaal, Emmen, Hilvarenbeek, Boxtel, Gorinchem, Eersel, Meierijstad, Nieuwegein, Velsen, Noordwijkerhout, Zeist, Diemen, Barneveld, Enschede, Westland.

Een klein aantal toonaangevende kennispartners is door GemeentenNL gevraagd om medewerking aan het event. Zij zijn benaderd om hun expertise ter beschikking te stellen tijdens een van de interactieve kennissessies. Je kunt ook bij ze terecht voor praktische tips, actuele vraagstukken of advies.

partners sociaal domein event

Utrecht, de locatie is zowel per openbaar vervoer als eigen auto goed bereikbaar.

Donderdag 11 april 2019

* verplicht veld