Event Samen slim in het sociaal domein

event samen sterk in het sociaal domein

De Jeugdzorg in jouw gemeente vooruit helpen? Dit is je kans!

De maatschappij is jouw klant. En je klant verdient de beste dienstverlening. Die kun je alleen bieden als je processen aansluiten bij wat je klant nodig heeft. Maar hoe pak je dat aan? Hoe maak je de juiste keuzes, terwijl je tegelijkertijd te maken hebt met wet- en regelgeving, tekorten op de begroting en te weinig tijd voor de uitvoering van je kerntaken? Kortom: hoe verbeter je de prestaties van jouw gemeente op het gebied van Jeugdzorg?

Meld je aan voor het event ‘Samen slim in het Sociaal Domein’

Donderdag 11 april 2019

Deelnemers

Maximaal 80 personen

Theater Gooiland, Luitgardeweg 10, Hilversum.
De locatie is zowel per openbaar vervoer als eigen auto goed bereikbaar.

Wat kan je verwachten?

Tijdens het event ‘Samen slim in het Sociaal Domein’ op donderdag 11 april 2019 leer je hoe je de prestaties van jouw gemeente op het gebied van Jeugdzorg kunt helpen verbeteren. Je vergroot je kennis van nieuwe oplossingen en ontdekt hoe je met flexibiliteit, nieuwe vormen van samenwerking en digitalisering de Jeugdzorg efficiënter organiseert.

Meld je vandaag nog aan!

Wat levert het event jou op?

Na afloop van het event:

• begrijp je hoe je kunt groeien richting een flexibele en wendbare gemeente, maar ook hoe je je collega’s meekrijgt in die verandering.
  • heb je meer kennis van de huidige en de toekomstige ontwikkelingen binnen de Jeugdzorg én van de impact daarvan op jouw gemeente.
  • weet je hoe je met data kunt sturen om meer inzicht in en grip op de tekorten in de Jeugdzorg te krijgen.
  • heb je nieuwe handvatten om efficiënter te werken, waarmee je de ambities van jouw gemeente waarmaakt.
  • kun je kennis die je hebt opgedaan omzetten in betere prestaties voor de Jeugdzorg in jouw gemeente!

Programma en Sprekers

09.30 Inloop en ontvangst met koffie en thee
10.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Goos Minderman
10.15 Ervaringen uit de jeugdzorg – Hans Spigt, voorzitter Jeugdzorg Nederland
10.40Huidige ontwikkelingen VS het perspectief van de gemeente:
Wat is een goede toekomstige werkwijze?
– Anton Revenboer, Partner BDO Publieke Sector
11.00 KEYNOTE SPREKER – Toke Tom, themadirecteur Sociaal Domein
bij Gemeente Utrecht
Innovatieve samenwerking in de Jeugdzorg:
Hoe pakt de gemeente Utrecht dit aan?
11.45 Afronding plenair ochtendprogramma en introductie interactieve sessies
12.00 Lunchpauze
13.00 Interactieve sessies ronde 1 – Kies uit diverse thema’s
(zie verder op deze pagina voor meer informatie)
14.00 Interactieve sessies ronde 2 – Kies uit diverse thema’s
(zie verder op deze pagina voor meer informatie)
14.45 Koffie en theepauze
15.15 PANELDISCUSSIE – met verschillende experts uit het vakgebied.
Stellingen en discussie met het panel en de zaal.
Het panel bestaat uit: Katherine Diaz (The Midfield),
Hans Spigt (Jeugdzorg Nederland), Toke Tom (gemeente Utrecht),
Anton Revenboer (BDO)
15.45 Samenvatting en afsluiting door dagvoorzitter Goos Minderman
16.00 Netwerkdrankje en hapje

Interactieve sessies – kies uit vier thema’s

Voor en na de lunchpauze kun je deelnemen aan twee interactieve sessies. Maak op de dag van het event je keuze uit de volgende vier thema’s:

1. Hoe leer je van andere gemeenten? Praktijkvoorbeeld van hoe Venlo zaken op de rails kreeg.
  2. Meer focus op je kerntaken door het eenvoudig maken van de complexe administratieve processen.
  3. Sturen met data: krijg inzicht en grip op de tekorten in de Jeugdzorg.
  4. Hoe kun je de Wmo en Jeugdhulp effectief, efficiënt en duurzaam organiseren?

Verschillende sprekers geven jou de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. In deze sessies ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in een thema of nieuwe ontwikkeling. Hier kun je ook al je ‘hoe’-vragen stellen aan de kennis- en innovatiepartners. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers per sessie.

Heb jij de kennis in huis om een van deze sessies te verzorgen? Sluit je dan aan als expert

>> Geef je mening

Tijdens het programma gaan de panelleden (zie programma) samen met de zaal discussiëren over een aantal stellingen. Vooraf je stem uitbrengen of een stelling indienen? Dat kan. Geef je mening op de volgende stellingen.

Het event ‘Samen slim in het Sociaal Domein’ is bedoeld voor:

• managers, teamleiders en hoofden binnen het sociaal domein, jeugdzorg, wonen, burgerzaken, klantenservice
  • beleidsadviseurs em -medewerkers van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties en zorg
  • bestuurders, directie en toezichthouders
  • coördinatoren, adviseurs, programmamanagers, consulenten
  • hoofden informatisering, hoofden ict, I&A adviseurs, projectleiders
  • leveranciers en adviseurs die actief zijn in de sector

Hulp nodig? Bel 088 – 04 555 00.

Ga naar het inschrijfformulier

>> Partners

GemeentenNL heeft een aantal toonaangevende kennis- en inspiratiepartners gevraagd aan het event mee te werken. Zij zijn benaderd om hun expertise ter beschikking te stellen tijdens een van de interactieve kennissessies en in een eigen stand innovatieve oplossingen te tonen. Je kunt ook bij ze terecht voor praktische tips, actuele vraagstukken of advies.