Event De klimaatbestendige gemeente

Ruimtelijke ordening Event 2019: De klimaatbestendige gemeente

Met het oog op de klimaatveranderingen en de gevolgen daarvan, moeten alle gemeentes in 2019 een klimaatstresstest hebben uitgevoerd. Maar hoe vertaal je dit naar de praktijk? Een vraag waar veel gemeentes mee worstelen. Om iets te doen aan de risico’s van klimaatverandering heb je een slimme aanpak nodig. Bijvoorbeeld door nieuwe samenwerkingen op zoeken, of door gebruik te maken van alle kennis die er al is. Of denk aan het gebruik van data om voorspellingen te doen in een bepaald gebied. Deze en meer voorbeelden komen aan de orde tijdens het event, zodat je als gemeente concreet aan de slag kunt om klimaatbestendig te worden.

Word ook klimaatbestendig

Donderdag 21 november 2019

Deelnemers

Maximaal 50 personen

Theater Gooiland, Luitgardeweg 10, Hilversum.
De locatie is zowel per openbaar vervoer als eigen auto goed bereikbaar.

Wat kan je verwachten?

Na afloop van het event ‘De klimaatbestendige gemeente’ weet je welke maatregelen er nodig zijn om de ruimte klimaatbestendig te maken of te houden en hoe je dit als gemeente slim aanpakt, zodat je de (financiële) gevolgen in de toekomst kunt voorkomen.

Ontdek de maatregelen

Het event is bedoeld voor:

• managers, teamleiders en hoofden Ruimtelijke Ordening, stedenbouw en duurzaamheid
  • beleidsadviseurs van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties en woningcorporaties
  • bestuurders, directie en toezichthouders
  • coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
  • hoofden informatisering, hoofden ict, I&A adviseurs, projectleiders
  • leveranciers en adviseurs die actief zijn in de sector

Programma en sprekers

Het event duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Als deelnemer volg je een plenair middagprogramma waarin we onder andere de resultaten van de klimaatstresstest bespreken, zodat je weet hoe je er als gemeente voor staat. Daarnaast bespreken we welke middelen je nodig hebt om klimaatbestendig te worden en waar je die middelen vandaan haalt.

Ook deelnemen? Meld je aan!

Met elkaar maken wij het werken bij de lokale overheid nog beter.
Hulp nodig bij het aanmelden? Mail naar klantsupport@publicnl.nl

Ga naar het inschrijfformulier