Event De klimaatbestendige gemeente

Ruimtelijke ordening Event 2019: De klimaatbestendige gemeente

Met het oog op de klimaatveranderingen en de gevolgen daarvan, moeten alle gemeentes in 2019 een klimaatstresstest hebben uitgevoerd. Maar hoe vertaal je dit naar de praktijk? Een vraag waar veel gemeentes mee worstelen. Om iets te doen aan de risico’s van klimaatverandering heb je een slimme aanpak nodig. Bijvoorbeeld door nieuwe samenwerkingen op zoeken, of door gebruik te maken van alle kennis die er al is. Of denk aan het gebruik van data om voorspellingen te doen in een bepaald gebied. Deze en meer voorbeelden komen aan de orde tijdens het event, zodat je als gemeente concreet aan de slag kunt om klimaatbestendig te worden.

Word ook klimaatbestendig

Donderdag 26 september 2019

Deelnemers

Maximaal 80 personen

Theater Gooiland, Luitgardeweg 10, Hilversum.
De locatie is zowel per openbaar vervoer als eigen auto goed bereikbaar.

Wat kan je verwachten?

Na afloop van het event ‘De klimaatbestendige gemeente’ weet je welke maatregelen er nodig zijn om de ruimte klimaatbestendig te maken of te houden en hoe je dit als gemeente slim aanpakt, zodat je de (financiële) gevolgen in de toekomst kunt voorkomen.

Ontdek de maatregelen

Het event is bedoeld voor:

• managers, teamleiders en hoofden Ruimtelijke Ordening, stedenbouw en duurzaamheid
  • beleidsadviseurs van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties en woningcorporaties
  • bestuurders, directie en toezichthouders
  • coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
  • hoofden informatisering, hoofden ict, I&A adviseurs, projectleiders
  • leveranciers en adviseurs die actief zijn in de sector

Programma en sprekers

Het event duurt van 10.00 tot 16.30 uur. In de ochtend volg je als deelnemer een plenair programma waarin we onder andere de resultaten van de klimaatstresstest bespreken, zodat je weet hoe je er als gemeente voor staat. Daarnaast bespreken we welke middelen je nodig hebt om klimaatbestendig te worden en waar je die middelen vandaan haalt.

Na de lunch kun je kiezen uit de interactieve sessies over onder meer:

1. kleine maatregelen met een groot effect
  2. afspraken in je samenwerking met stakeholders
  3. de inzet van data om te voorspellen en te voorkomen
  4. praktijkvoorbeelden van andere gemeentes

Luister naar de presentaties van experts

>> Interactieve sessies

Na afloop van het plenair ochtendprogramma starten de interactieve sessies. Diverse sprekers geven jou als deelnemer de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. In deze sessies ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in nieuwe en innovatieve ontwikkelingen.

Heb jij de kennis in huis om een van deze sessies te verzorgen? Sluit je dan aan als expert

Ook deelnemen? Meld je aan!

Met elkaar maken wij het werken bij de lokale overheid nog beter.
Hulp nodig bij het aanmelden? Mail naar klantsupport@publicnl.nl

Ga naar het inschrijfformulier

Partners

GemeentenNL heeft een aantal toonaangevende kennis- en inspiratiepartners gevraagd aan het event mee te werken. Zij zijn benaderd om hun expertise ter beschikking te stellen tijdens een van de interactieve kennissessies en in een eigen stand innovatieve oplossingen te tonen. Je kunt ook bij ze terecht voor praktische tips, actuele vraagstukken of advies.