Event De kracht van de kwetsbare bewoner

maatschappelijk event de kracht van de kwetsbare bewoner

Maatschappelijk Event 2019: De kracht van de kwetsbare bewoner

Als gemeente ben je verantwoordelijk voor het woongenot van alle inwoners. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt bij problemen of onveilige situaties. Het is belangrijk dat je tijdig ingrijpt om te voorkomen dat situaties escaleren. Door de komst van kwetsbare groepen in woonwijken hebben omwonenden in toenemende mate last van overlast. Om te voorkomen dat dit probleem alsmaar groter wordt, kun je het ook van een andere kant bekijken: je kunt het zien als een kans. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de (kwetsbare) bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Werk samen met de bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Door het probleem om te draaien levert het jou juist voordelen op: het kost minder tijd, de sociale samenhang wordt groter, het werk wordt leuker, etc.

Wat kan je verwachten?

Dit event biedt handreikingen en voorbeelden uit de praktijk, om te laten zien hoe je gebruikt kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid.

Het event is bedoeld voor:
- managers, teamleiders en hoofden sociaal domein, wonen, burgerzaken, klantenservice,
- beleidsadviseurs van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties en zorg
- bestuurders, directie en toezichthouders
- coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
- leveranciers en adviseurs die actief zijn in de sector

Programma en sprekers

Het programma wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Nog niet bekend

Donderdag 3 oktober 2019