Event De kracht van de kwetsbare bewoner

maatschappelijk event de kracht van de kwetsbare bewoner

Maatschappelijk Event 2019: De kracht van de kwetsbare bewoner

Als gemeente ben je verantwoordelijk voor het woongenot van alle inwoners. Tevens ben je het eerste aanspreekpunt bij problemen of onveilige situaties. Het is belangrijk dat je tijdig ingrijpt om te voorkomen dat situaties escaleren. Door de komst van kwetsbare groepen in woonwijken hebben omwonenden in toenemende mate last van overlast. Om te voorkomen dat dit probleem alsmaar groter wordt, kun je het ook van een andere kant bekijken: je kunt het zien als een kans. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de (kwetsbare) bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Werk samen met de bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. Door het probleem om te draaien levert het jou juist voordelen op: het kost minder tijd, de sociale samenhang wordt groter, het werk wordt leuker, etc.

Donderdag 3 oktober 2019

Theater Gooiland, Luitgardeweg 10, Hilversum.
De locatie is zowel per openbaar vervoer als eigen auto goed bereikbaar.

Deelnemers

Maximaal 240 personen
i.s.m. CorporatieNL

Wat kan je verwachten?

Dit event biedt handreikingen en voorbeelden uit de praktijk, om te laten zien hoe je gebruikt kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid.

Het event is bedoeld voor:
- managers, teamleiders en hoofden sociaal domein, wonen, burgerzaken, klantenservice,
- beleidsadviseurs van gemeenten, publieke uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties en zorg
- bestuurders, directie en toezichthouders
- coördinatoren, adviseurs, programmamanagers
- leveranciers en adviseurs die actief zijn in de sector

Programma en sprekers

Het programma wordt z.s.m. bekend gemaakt.

>> Interactieve sessies

Na afloop van het plenair ochtendprogramma starten de interactieve sessies. Diverse sprekers geven jou als deelnemer de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. In deze sessies ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in nieuwe en innovatieve ontwikkelingen.

Heb jij de kennis in huis om een van deze sessies te verzorgen? Sluit je dan aan als expert.

Ga naar het inschrijfformulier

Hulp nodig? Bel 088 - 04 555 00.

>> Partners

GemeentenNL heeft een aantal toonaangevende kennis- en inspiratiepartners gevraagd aan het event mee te werken. Zij zijn benaderd om hun expertise ter beschikking te stellen tijdens een van de interactieve kennissessies en in een eigen stand innovatieve oplossingen te tonen. Je kunt ook bij ze terecht voor praktische tips, actuele vraagstukken of advies.